Malzemeler
- 1 lt tam yagli inek sutu
- 2 su bardagi su
- Yarim cay bardagi pirinc
- 1.5 cay bardagi tozseker
Yapilisi
- Pirincler iyice yikanir ve 2 su bardagi su ile haslanir.
- 10-15 dk kadar hasladiktan sonra sutu ilave ederek, tozsekeri de icine ekleyin ve karistirin.
- Kaynadiktan sonra pisirmeye devam edin.
- Kivami koyulasana kadar da orta ateste kaynatin.
- Istediginiz kivama gelince kaselere bosaltin. Soguyunca uzerine tarcin serperek servis edebilirsiniz.
NOT : Annem yillardir yapardi, ben bir turlu tutturamazdim! Sonunda basardim :)
Ben ocakta yaklasik 1.5 saatte pisirdim. Nisastali sutlaca gore kivamini bulmasi daha uzun zaman aliyor ama herseye deger bir lezzeti var :)
Dilerseniz icine portakal kabugu rendesi veya limon kabugu rendesi ekleyerek de yapabilirsiniz.
AFIYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)