Malzemeler
- Kurabiye icin,
- 4,5 su bardagi un
- 1/2 fincan nisasta
- 1 su bardagi pudra sekeri
- 250 gr tereyag ( oda sicakliginda )
- 1 tatli kasigi zencefil
- 1 tatli kasigi tarcin
- 1/2 cay kasigi tuz
Yapilisi
- Bir kasenin icinde kuru malzemeleri karistirin.
- Icerisine cirpilmis yumurtalari ve tereyagini ekleyin. Butun malzemeyi karistirip yogurun ve puruzsuz bir hamur elde edin. 1 saat kadar buzdolabinda dinlendirin.
- Unlanmis tezgahta hamurun yarisini merdane ile 3-5 milim arasi incelikte acin. Kurabiye kaliplari ile kesin. ( Ben onceden suda beklettigim tahta cubuklari uc kismindan ortalarina dogru kurabiyelere batirdim ve bu sekilde firina verdim )
- Yagli kagit serili firin tepsisine yerlestirin. 160 derece onceden isitilmis firinda ustleri hafif pembelesinceye kadar bekletin. ( 15 dk kadar )
- Pisen kurabiyeleri firin teline alin ve iyice sogutun.
- Royal icing icin,
- 3 adet yumurta akı
- 3,5 su bardağı pudra şekeri
- 2 çay kaşığı limon suyu
- Renklendirmek icin, gıda boyası
Yapilisi
- Yumurta aklari ve limon suyunu karistirarak, elenmis pudra sekerini de ilave edin. Krem santi kivamina gelene kadar cirpmaya devam edin.
- Kivaminin olup olmadigini anlamak icin, harctan bir kasik alarak bir kaseye damlatin. Eger yayilmiyor, sabit duruyorsa olmus demektir.
- Akiskan olursa pudra sekeri ilave edebilirsiniz.
- Renklendirmek icin, harci bir kac kaseye bolun ve istediginiz renklerde gida boyasi damlatarak iyice karistirin.
- Karisimi krema sikma torbalarina koyarak kullanabilirsiniz. Eger sikma torbaniz yoksa buzdolabi posetinin kosesine dogru koyarak posetinin ucunu cok az keserek sikma islemini yapabilirsiniz.
- Kurabiyelerin icini doldurmadan once kenarlarina ince seritler cekin ve donmasini bekleyin. Daha sonra iclerini doldurabilirsiniz.
AFIYET OLSUN...
NOTLAR :
- Krema ile calisirken ortamin sicak olmasi donma suresini geciktiriyor. Bu yuzden arada dolaba koyarak hazirlayabilirsiniz.
- Cabuk kuruyan bir krema oldugu icin buzdolabi posetinde kullanirsaniz, agizlarini acik birakmayin.
- Tahta cubuklari firinda yanmamalari icin onceden suda bekletiyoruz.
Ellerine sağlık o üst kaplamayı göstermen çok iyi olmuş öğrenmiş oldum sevgiler...
YanıtlaSil