Malzemeler
- 1 paket tagliatelle makarna
- 200 gr kiyma
- 1 yemek kasigi zeytinyag
- 1 yemek kasigi tereyag
- 1 kucuk kerevizin yarisi
- 1 kucuk kuru sogan
- 1 adet havuc
- 1 adet sivribiber
- 2 adet domates
- 1 yemek kasigi salca
- 1 dis sarimsak
- 1 su bardagi sicak su
- 1 adet defne yapragi
- tuz
- karabiber
Yapilisi
- Sogan ve sarimsagi bir kapta, havuc ve kerevizi ayri, domatesi de ayrica bir kapta rendeleyin.
- Zeytinyagi ve tereyagini tavaya alarak hafifce kizdirin. Kiymayi, sogan ve sarimsagi icine koyarak 3-4 dk soteleyin.
- Kiymanin icine havucu, kerevizi ve salcayi ilave ederek 2-3 dk daha soteleyin.
- 1 su bardagi su, domatesleri ve defne yapragini da ekleyerek 10 dk kisik ateste pisirin.
- En son atesi yukseltin ve suyunu cekmesini saglayip ocaktan alin.
- Makarnayi tuzlu suda haslayip suzun.
- Servis edeceginiz tabaklara paylastirin. Uzerine sostan dokerek servis edin.
AFIYET OLSUN...
Bu sosu kesinlikle tavsiye ederim. Hem cok basit, hem de cok besleyici...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)