Malzemeler
- 3.5 su bardagi un
- 4 corba kasigi aycicek yagi
- 1 su bardagi su
- 1 cay kasigi tuz
- 1 cay kasigi toz seker
- 1 paket kabartma tozu
- Ic malzemesi,
- 4-5 domates
- 200 gr suzme veya beyaz peynir
- maydanoz
- dereotu
- Kizartmak icin, siviyag
Yapilisi
- Butun hamur malzemelerini bir kapta birlestirip, yogurun. Cok sert olmayan yumusak bir hamur elde edin. Hmurun uzerini ortup 20-25 dk dinlendirin.
- Ici icin, domatesleri yuvarlak dilimler halinde kesin. Peyniri catalla ezerek ince dogranmis maydanoz ve dereotunu ilave edin. Iyice karistirin.
- Beklemis olan hamurun yarisini alarak unlu zeminde merdane yardimiyla acin. Hamurun uzerine araliklarla domates dilimleri yerlestirin. Uzerlerine de otlu peynir karisimindan 1 tatli kasigi kadar koyun.
- Kalan diger hamuru da ayni sekilde acarak domatesli hamurun uzerine kapatin. Bir su bardaginin agiz kismini ters cevirip domateslere denk gelecek sekilde kesin. Kenarlari acilmasin diye de hafifce bastirin.
- Hazirlanan hamurlarin siviyagda iki tarafinida kizartin.
AFIYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)