Malzemeler
- 1/2 su bardagi ilik sut
- 1 paket toz maya
- 1 adet yumurta
- 2 su bardagi un
- 1 tutam tuz
- 1 yemek kasigi tozseker
- 50 gr ( eritilmis ) tereyag
- Aldigi kadar su ( 1 cay bardagi kadar )
Arasina Surmek icin,
Tahinli - Cevizli ic harc ; 4-5 corba kasigi tahin, 2-3 corba kasigi tozseker, dovulmus ceviz ici
Eger tarcinli cevizli ic harc ile de yapmak isterseniz, 40-50 gr oda sicakliginda yumusamis tereyag, 1/2 corba kasigi tepeleme tarcin, 2-3 corba kasigi tarcin
Tarcinli harci hazirlarken, butun hepsini bir kasede ezerek karistirin.
Ayrica bu hamur malzemelerinden 2 adet celenk cikiyor... Ic harc malzemeleri ise tek bir hamur icindir, iki hamura da kullanicaksaniz olculeri arttirin.
Yapilisi
- Unu genis bir kaba alin. Icine maya, tuz ve tozsekeri ekleyip karistirin.
- Ortasini acarak ilik sut, tereyagi, su ve yumurtayi ilave ederek yogurun. Elinize hafifce yapisan puruzsur bir hamur elde edin.
- Hamurun uzerini ortup 1 saat mayalandirin.
- Hamuru ikiye bolun. Birini un serptiginiz tezgahta merdane yardimiyla dikdortgen seklinde acin. Tahin surerek, tozseker ve ceviz serpin.
- Hamuru uzun kenarindan rulo halinde sarin. Tam ortasindan da uzunlamasina ikiye kesin.
- Iki hamuru ortadan ust uste koyarak orgu yapin. Bu islemi cok sikarak yapmayin.
- Hamuru yuvarlak hale getirip uclarini birlestirin. Yagli kagit serili firin tepsisine alarak 15-20 dk mayalanmasini bekleyin.
- 180 derece onceden isitilmis firinda 20-25 dk pisirin.
AFIYET OLSUN...
Tarif : Semaver
Bu arada yapildigi gun tuketilmesi gerekir cunku ertesi gun ayni lezzeti kalmiyor...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)