26 Nisan 2014 Cumartesi

ENGINARLI SOMON CARPACCIO



Malzemeler

  • 200 gr somon fume
  • 3 adet enginar
  • 3-4 dal nane
  • dereotu
  • Sosu icin,
  • 1/2 su bardagi zeytinyag
  • Yarim limonun suyu
  • tuz
  • karabiber
  • Yarim cay kasigi tozseker
Yapilisi
  • Enginarlari 10 dk limonlu suda haslayin. Daha sonra uzunlamasina incecik dilimleyin. Bol buzlu suda 1-2 saniye bekletip cikartin.
  • Servis tabagina enginar ve somunu yerlestirin. Uzerine ince kiyilmis dereotunu, naneyi de aralarina serpistirin. 
  • Sos icin butun malzemeleri bir kapta birlestirip, iyice karistirin. Ben bunun icin kavanoz kullaniyorum.
  • Enginar ve somonlarin uzerine gezdirerek servis edebilirsiniz.
AFIYET OLSUN...

Tarif : Sef Eyup Kemal Sevinc

        Tarifin orjinalinde somon fileto derisinden ayrilip, derin dondurucuda 4-5 saat bekletildikten sonra cikarilip incecik dilimlenerek kullanilmistir. Ben burada hazir satilan somon fumeden kullandim, hem de cig olmamis oldu. Carpacciodan da kisaca bahsedeyim.
        
Carpaccio, çiğ sığır etinin çok ince dilimlenmesiyle yapılan ister antre (giriş yemeği), istenirse de ana yemek olarak tüketilebilen bir İtalyan yemeğidir. Sıklıkla zeytin yağı, parmesan peyniri veya eski kaşar ile lezzetlenderilir. Günümüzde diğer et çeşitleri, balık ve hatta meyvelerden de yapılabilmektedir... 

Carpaccio adını, bir efsaneye göre İtalyan Rönesans ressamı olan Vittore Carpaccio'dan (1465-1525) almıştır. 1950 yılında Venedikli aşçı Giuseppe Cipriani pişmiş sığır eti yemeyen müşterisine sığır etini ince dilimleyerek servis yapmıştır. Aynı yıl Venedikte çalışmaları sergilenen ressamın şerefine, yemeğe onun adı verilmiştir. Bazı kaynaklar; Carpaccio'nun resimlerinde kullandığı kırmızı tonun da, bu yemeğe onun adının verilmesinde ilham kaynağı olmuş olabileceğini öne sürerler.

1 yorum:

  1. Somon fümeyi coookkk severim..
    Salatayla yada kahvaltiya ekmek üstü..
    Salata nefis gözüküyor...Eline saglik....

    YanıtlaSil

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)