Malzemeler
- 6 yemek kasigi tuzsuz tereyag ( oda sicakliginda )
- 6 yemek kasigi toz seker
- 1 adet yumurta
- 1 corba kasigi sut
- 2 corba kasigi kakao
- 1.5 su bardagi un ( 225 gr )
- Icing icin,
- 175 gr pudra sekeri
- 3 yemek kasigi portakal suyu
- Uzeri icin, Eritilmis bitter veya sutlu cikolata
Yapilisi
- Tereyag ve toz sekeri yumusak kivama gelene kadar cirpin.
- Yumurta ve sutu ilave ederek cirpmaya devam edin.
- Kakao ve unu eleyerek karisima ekleyin ve hamuru toparlayin.
- Hafif unlanmis tezgahta 2 cm inceliginde acin.
- Istediginiz bir kalipla sekil vererek yagli kagit serili tepsiye dizin.
- Onceden isitilmis 180 derecelik firinda 10-12 dk pisirin.
- Pisen biskuvileri kenarda sogumaya birakin.
- Icing icin, pudra sekerini genis bir kaba bosaltin. Icine portakal suyunu da ilave ederek iyice karistirin.
- Sogumus biskuvilerin uzerine 1 dolu cay kasigi icingden koyun.
- Cikolatayi benmari usulu erittikten sonra yagli kagittan bir kulah yapin ve icine doldurun.
- Ucunu makasla cok kucuk kesin ve biskuvilerin uzerine zigzag seklinde dokun.
AFIYET OLSUN...
Tarif : Tarif Defterinden
Kesinlikle super bir pastane biskuvisi, ben glazuru cok sevdigim icin ayrica begendim :) Bu arada cikolata icin orjinal tarifte olcu vardi fakat ben o olcuden daha fazla kullandigim icin olcu vermedim. Sizde kendinize gore ayarlayabilirsiniz.
Icing de portakal suyu yerine limon suyu veya visne suyu da kullanilabilir.
Eline sağlık çok şık ve lezzetli bir kurabiye olmuş canım sevgiler...
YanıtlaSilSamimi yorumunuz icin cok tesekkur ederim :)
YanıtlaSilbisküvi yapacağım oğluma bir türlü bulamadım. şimdi burada buldum çok teşekkürler bu güzel tarif için
YanıtlaSilYardimci olabilmek ne guzel :) Rica ederim ne demek, guzel yorumlarin icin ben tesekkur ederim :) Oglusuna afiyetler olsun :)
Sil