Malzemeler
- 1/2 kg ic midye
- 1/2 su bardagi zeytinyag
- 1 adet yumurta
- 1/2 siseden biraz daha az soda
- 3 corba kasigi un
- Yarim limon
- tuz
- karabiber
- Tarator sos icin,
- 4 dilim bayat ekmek ici
- yarim su bardagi cekilmis ceviz
- 4 dis sarimsak
- 2 corba kasigi sirke
- 1 corba kasigi zeytinyag
- tuz
Yapilisi
- Derin bir kabin icerisine un, yumurta ve sodayi koyun. Tuzu ve karabiberi de ekleyip cirpma teli ile koyu bir bulamac haline getirin.
- Temizlenmis ve suyu suzdurulmus ic midyeyi bu bulamaca batirarak kizgin zeytinyaginda kizartin.
- Tarator sos icin, sarimsaklari soyun. Ekmek ici, ceviz, sirke, sarimsak, tuz ve zeytinyagini robotta ezin.
- Midyeleri servis tabagina alin. Yaninda tarator sosla sicak servis edin.
AFIYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)