Malzemeler
- 1 su bardagi ince bulgur
- 1 adet buyuk boy kuru sogan
- 1 dis sarimsak
- 1 adet domates
- yarim demet maydanoz
- 2 corba kasigi biber salcasi
- 2 corba kasigi zeytinyag
- 1 limon suyu
- kimyon
- karabiber
- kirmizi toz biber
- pulbiber
- tuz
Yapilisi
- Oncelikle bulgura uzerini gececek kadar sicak su koyun ve kapagini kapatarak kabarmasini bekleyin. Yaklasik 10 dk. Suyu iyice cekmis olmali.
- Zeytinyagini tavaya alin, minik dogranmis soganlari ve sarimsagi ilave ederek kavurun. Salcayi da ekleyerek 1-2 dk daha kavurun ve baharatlarini ekleyerek karistirin.
- Karisimi ocaktan alip, kabarmis bulguru icine katin ve iyice karistirin. Vaktiniz varsa 15 dk kadar dinlendirin.
- En son ince kiyilmis maydanoz ve minik dogranmis domatesi bulgura ilave edin ve karistirin.
- Limon suyunu da ekleyerek servis edebilirsiniz.
AFIYET OLSUN...
NOT : Dilerseniz domates ve biber salcasini karisik kullanabilirsiniz. Ben bu sefer sadece biber salcasi kullandim ve cok da lezzetli oldu.
Ellerine sağlık ben de kısırıı bu şekilde yapıyorum segiler...
YanıtlaSilÇok severim ve benzer şekilde yaparım. Eline sağlık.
YanıtlaSilKisir nefistir, üstelik diyettekilerde yiyebilir :)
YanıtlaSilEline saglik
(Istersen kelime dogrulamayi kaldir Sinem,yorum birakmayi zorluyor,bende farkinda degildim önceden,sonradan ayrlardan düzeltim)
Duzeltme icin cok tesekkur ederim Sule abla :)
YanıtlaSilkelime dogrulamayi kaldirdim ama yine bir eksiklik varsa soylermisin!
YanıtlaSilMerhaba,deneme bir-ki
YanıtlaSil