- 500 gr dana cigeri ( yaprak seklinde dogranmis )
- 2-3 yemek kasigi nisasta
- 1 cay kasigi kuru kekik
- 1 cay kasigi kimyon
- Bir tutam karabiber
- Tuz
- Kizartmak icin, siviyag
- Servis icin, 300 gr taze borulce
- 1 adet sogan ( piyazlik dogranmis )
- 6 dis sarimsak ( ince kiyilmis )
- 2 adet domates ( kup kup dogranmis )
- 1 adet limonun kabugu ( ince uzun, julyen dogranmis )
- 4-5 dal maydanoz ( ince kiyilmis )
- 2 adet limonun suyu
- 1 su bardagi mango suyu
- 2 yemek kasigi tereyag
- 1 cay bardagi zeytinyag
Yapilisi
- Dilimlenmis cigerleri kimyon, kekik, karabiber ve tuz ile marine edin. Daha sonra nisastaya bulayin ve hafif silkeleyip kizgin yagda kizartin. Pistikten sonra kagit havlu uzerine alarak yagini suzdurun.
- Sos icin, genis bir tavada sogan, sarimsak ve limon kabuklarini zeytinyaginda soteleyin. Uzerine domatesleri ve limon suyunu ekleyip kavurmaya devam edin. Daha sonra mango suyunu, maydanozu ve tereyagini ilave din. 1-2 dakika daha soteleyip kenara alin.
- Borulceleri kaynamis tuzlu suda diriligini kaybetmicek sekilde haslayin. Haslanan borulceleri soguk sudan gecirerek suzdurun. Bir tavaya tereyag koyun ve borulceleri soteleyin. Hafif kizardiktan sonra tuz ve karabiberle tatlandirip ocagin altini kapatin.
- Servis etmeye yakin kizarttiginiz cigerleri sosun icerisine atin ve 5 dakika kadar sos ile birlikte pisirin.
- Borulceleri tabaklara paylastirin. Uzerlerine de 2-3 parca cigerden ilave ederek, bir miktar da sosdan dokup servis edin.
AFIYET OLSUN...
Ben, bir arnavut ciğeri bir de Edirne tava ciğerini bilirim.
YanıtlaSilBu ciğer tarifini ilk defa duydum.Yaprak ciğer kısmı tamam ama sos çok ilginç ve değişik geldi.
Ellerine sağlık Sinemciğim.
Öncelikle yeni tasarimin hayirli olsun :)
YanıtlaSilRenklii Mutfaga cok yakismis...
Ilginc bir tarif sosundan dolayi.Eline saglik canim...
Sinemcimm günaydın:)
YanıtlaSilBir bakayım dedim şu ciğere bir girdim süpriz oldu!:) Tasarımın çok güzel olmuş,renkleriyle vs çok yakışmış içim açıldı:)Keyifle kullanmanı diliyorum hayatım.
Bir tv programinda gormustum, cigeri de cok severim :) Sostaki limon kabuklari ve limon suyu mango suyu ile bulusunca birbirlerini cok guzel tamamliyorlar. Ne eksi ne de tatli bir sos olusuyor. Tavsiye ederim Sevgicim :)
YanıtlaSilGunaydinlar Denizim :) Bende surpriz olsun istemistim, super oldu :) Begenmene cok sevindim :) Ama henuz tamamlanmadi daha bir suru eksik var. Umarim Onlarda olunca daha guzel olur. Tesekkur ederim canim :)
YanıtlaSilTesekkur ederim Sule abla, boyle guzel geri donusler almak cok guzel :) Degisiklikler devam edicek, begenmediginiz bisey olursa onu da soyleyin lutfen :)
YanıtlaSilTarifi herkese tavsiye ederim, bence sosu ile cok leziz oluyor :)
bu Lıyonez müthiş görünüyor eline sağlık Sinem
YanıtlaSilTesekkur ederim :)
SilBu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSilEline sağlık sosun ilginç ama lezzetli olmalı sevgiler...
YanıtlaSilKesinlikle cok lezzetli :) tesekkur ederim Ozgen...
YanıtlaSil