Malzemeler
- 1 demet pazi
- 300 gr yogurt
- 3 dis sarimsak
- Corekotu
- Mavi hashas
Yapilisi
- Pazilari iyice yikayin ve saplarini ayirin. Yapraklarin orta sert kismini bicakla alin.
- Kaynamis suda once kalin olan saplari 10 dakika, yapraklari ise 3 dakika pisirin ve suzun.
- Daha sonra incecik dograyin.
- Yogurdu derin bir kaseye alin ve cirpin. Sarimsaklari rendeleyip, yogurda ekleyin. Tuzunu ve en son da dogranmis pazi yapraklarini ve saplarini ilave edip karistirin.
- Hashas, corekotu ve zeytinyag ile susleyerek servis edebilirsiniz.
AFIYET OLSUN...
Olsa da içsek akşama:)
YanıtlaSilPazıyı çok severim tam yaz için ferah ve sağlıklı bir lezzet olmuş
YanıtlaSilBelki sende yaparsin pembis :)
YanıtlaSilTesekkur ederim :)
YanıtlaSilOo pazılısına hiç denk gelmedim,çok merak ettim.Çok severim pazılı börek vs bunuda severim.
YanıtlaSil(beni okuyanlar varsa oburun teki sanıyorlardır:)
Eline fikrine sağlık hayatım:)
Blogundaki fotografini gorenler varsa guzel fiziginden hic de obur olmadigin anlasilir canim benim :)
SilFikir benim degil Denizcim, bir tv programinda izlemistim :) durust olmak da fayda var :) yine de tesekkur ederim canim :)