Malzemeler
- 300 gr kirmizi erik
- 1,5 lt su
- 225 gr ( 1 su bardagi ) toz seker
Yapilisi
- Erikleri yikayip tencereye koyun. Suyunu ilave ederek eriklerin kabuklari patlayana kadar kaynatin.
- Erikler suya iyice rengini verince sekeri ekleyin ve 1-2 dakika kaynatin.
- Daha sonra bir tel suzgecten suzerek erikleri de ezin ve posasini suyun icine katin. Sogumaya birakin.
- Isterseniz buz kupleri ilave ederek servis edebilirsiniz.
AFIYET OLSUN...
Ben de yaptım geçen, afiyet olsun
YanıtlaSilTesekkur ederim :)
SilArtik sart oldu bunu yapmak.Bugün ikinci kere karsilastim bu tarifle.Alis verise cikinca kirmizi erik almali.:)
YanıtlaSilIftara buz gibi hazir ,afiyet olsun.
Bence de Sule abla, sicak havalarda cok guzel gidiyor :)
SilTesekkurler.
Çok güzel görünüyooor :)
YanıtlaSilOy Oy Oyyy. :) En kısa sürede deneyeceğim. Biz genelde reçelini yeriz kırmızı eriğin. Ama şerbeti de eminim süperdir. Elinize sağlık.
YanıtlaSilTavsiye ederim, ozellikle de bu sicak havalarda cok guzel gidiyor. Ferahlatici bir lezzet. Bende recelini hic bilmiyorum eminim cok farklidir.
SilTesekkur ederim :)
Bu yorum yazar tarafından silindi.
SilBizim evde reçelleri eşim yapar. Çok güzel oluyor denemelisiniz :)
SilEllerine saglik diyeyim :) oyleyse denemekte fayda var :)
SilEllerine sağlık Sinemciğim. çok iştah açıcı görünüyor.
YanıtlaSilBu arada blogunun yeni görünüşü çok güzel olmuş:)) Ellerine sağlık.
Guzel yorumun icin cok cok tesekkur ederim :))
SilBlog tasarımını begenmene sevındım ama bıraz daha degısıklığe uğrıcak :)
Babaannemi hatırladım görünce ve çocukluğumu...bende yapıcam işte:)
YanıtlaSilValla sen olmasan aklıma gelmiyor böyle şeyler,rahata alıştım sanırım:)
Eline sağlık hayatım.
Senın için önemli bırını ve anıları hatırlattıgıma sevındım canım :) sende yap tabi, hem de hiç düşünme :)) bende herkes görüp yapsın diye paylaşıyorum Denizim, ne mutlu bana :)
SilAfıyetler olsun...
ben hergün içiyorum mutlaka,en sevdiğim yaz içeceği ama içine mutlaka kaynarker bir parça zencefil bir kabuk tarçın atılmalı:))
YanıtlaSilkapattıktan sonrada bir dal fesleğen zira böyle yapıldığında malumunuz gaz şişkinlik bağırsak sıkıntısını giderici,spazmları kesen,aynı zamanda yağ yakıp sinir yatıştıran bir soğuk içeceğimiz oluyorki insan daha ne istesin uzun yaz günlerinde vede oruçken:))
Süper tarife böyle süper bilgiler yakışır :) harikasın, bir dahakine öyle denerim. Aslında tarçını düşünmüştüm ama sonra vazgeçtim :)
YanıtlaSilGüzel bilgiler için çok çok teşekkürler :) sevgilerimle