Malzemeler
- 1 demet semizotu
- 150 gr rokfor peyniri
- ceviz ici
- 4 yemek kasigi zeytinyag
- 2 yemek kasigi elma sirkesi
- 3-4 damla limon suyu
- 1 tatli kasigi nar eksisi
- 1 adet seftali
Yapilisi
- Semizotlarini iyice yikayip, kurutun. Ister salata kurutucuda isterseniz bir havlunun icine koyarak da kurutabilirsiniz. Servis yapacaginiz tabagin icine koyun.
- Bir kavanozun icerisine nar eksini, zeytinyagini, limon suyunu, sirkeyi ve rokfor peynirinin 40-50 gr kadarini ekleyin. Peyniri catalla ezin.
- Kavanozun kapagini kapatip iyice calkalayin.
- Cevizleri kucuk bir tavada 2-3 dakika kadar soteleyin.
- Hazirlanan sosu semizotlarinin uzerine dokun ve karistirin. Seftaliyi elma dilim seklinde keserek salataya ekleyin. Kalan rokfor peyniri ve ilinmis cevizleri de salatanin uzerine gelisiguzel dagitarak servis edebilirsiniz.
AFIYET OLSUN...
Tarif : Ece Zaim
Ellerine sağlık canım
YanıtlaSilTeşekkür ederim
Silİçindekilere bayılırım.Dün daha farklısını yaptım.Senin tarif daha güzel ceviz ve rokforlu harika olur sanırım.Yalnız ben şeftaliyi yemeğin üstüne yiycem:))
YanıtlaSilŞeftali ile beraber de hiç yadırganmayacak bir tat oluyor Denizcim :) afiyetler olsun :)
Sil