Malzemeler
Tabani icin,
- 200 gr kek
- 1 corba kasigi kadar tereyag ( 80 gr )
Kremasi icin,
- 500 gr mascarpone peyniri
- 200 ml krema
- 2 yumurta
- 1 corba kasigi un
- 1 corba kasigi nisasta
- 1 su bardagi toz seker
Uzeri icin,
- 1 paket tart jole
- 1 su bardagi cilek veya istediginiz baska bir meyve
Yapilisi
- Cheesecake tabani icin keki rondodan gecirin ve eritilmis tereyagi ile karistirin.
- Karisimi muffin kagitlarinin tabanina yayin ve muffin kalibina yerlestirin.
- Kremasi icin, mascarpone peyniri, kremayi ve toz sekeri 2-3 dk cirpin. Nisasta ve unu da ekleyerek biraz daha cirpin. En son yumurtalari da ekleyerek cok az cirpma teli ile karistirin.
- Kremayi kek tabanlarinin uzerine dokup onceden isitilmis 150 derece firinda pisirin. Firina dayanikli bir kabin icerisine su koyup firinin alt kismina koyarsaniz, cheesecake de catlamalar olmayacaktir.
- Tart jolesini uzerinde yazan tarife gore hazirlayin. Cilekleri de kucuk kucuk dograyip jole ile karistirin ve oda sicakligina gelmis cheesecakelerin uzerine paylastirin. En az 6 saat buzdolabinda dinlendirin.
AFIYET OLSUN...
NOT : Cheesecake tabaninda kek yerine biskuvi de kullanabilirsiniz. Kek ile cok yumusak bir alt taban elde ediyorsunuz.
Cheesecake i pistikten sonra hemen firindan cikarmayin, firinin sicakligiyla oda isisina gelmesini beklerseniz catlamalar olmayacaktir. Firin kapagini aralik birakabilirsiniz.
Bayilirim da, sunun kalorisi az olsa..
YanıtlaSilEvde tek ben sevdigim icin pek yapamiyorum.
Eline saglik.
denenmek için not edildi :)
YanıtlaSilSinem ciğim, çok keyifli bir tarif vermişsin canım ellerine paylaşan yüreğine sağlık.. öpüyorum seni sevgiyle :)
YanıtlaSil