Malzemeler
- 1 adet buyuk yumurta
- 1 kucuk cay bardagi sut
- 1 tatli kasigi zeytinyag
- 4-5 yemek kasigi un
- 1 cay kasigi kadar tuz
- 1 cay kasigi salca
- Ici icin, Herhangi bir surme peynir
- maydanoz
- Taze kirmizi biber ( kapya biber )
Yapilisi
- Sut, yumurta, zeytinyag, un ve sutu bir kabin icinde cirpici yardimiyla iyice cirpin.
- Ilk krep icin tavayi cok az yaglayin. Sonrakiler icin yaglamaniza gerek yok.
- Isitilmis tavaya 1 yemek kasigi krebi dokun ve kasigin sirti ile yuvarlak olacak sekilde dagitin. Avuc ici kadar buyutebilirsiniz. Krebi arkali onlu pisirin.
- Dilerseniz krep hamurunun bir kismina salca ilave ederek, hafif bir tat degisikligi ve daha cok da renk farkliligi elde edebilirsiniz.
- Ayri bir kapta peyniri catalla iyice karistirin. Maydanoz ve kirmizi biberi minik minik dograyarak peynirin icine ilave edin.
- Pisirmis oldugunuz kreplerin icine bir tatli kasigi kadar peynirli harctan koyun.
- Krebin her iki ucunu karsilikli birlestirerek, kurdan ile krebin bir ucundan baslayin ve zig zag yaparak dikin.
NOT : Bu olculerden 13-15 adet krep cikiyor. Bu krepleri Sevgili Disal Hanim dedigi gibi ic harcini istediginiz herhangi bir malzemeyle hazirlayip uzerine soslar da dokebilirsiniz. Ben salcali olan da biber salcasi kullandim. Hafif de bir tat degisikligi oldu.
Kahvaltilar icin veya aperitifler icin guzel bir alternatif :)
Tarif : Disalce
Cok guzel bir tarif yaziyorum deneyecegim :)
YanıtlaSil:))
YanıtlaSil