Malzemeler
- 1 kilo sut
- Yarim cay bardagi pirinc
- 2 su bardagi su
- 2 cay bardagi toz seker
- 1 adet yumurta sarisi
- 1 paket vanilin
Yapilisi
- Pirincler iyice yikanir ve 2 su bardagi su ile haslanir.
- 10-15 dk kadar hasladiktan sonra sutu ilave ederek, toz sekeri de icine ekleyin ve karistirin.
- Kaynadiktan sonra pisirmeye devam edin. Kivami koyulasana kadar da orta ateste kaynatin.
- Ocaktan almaya yakin vanilini ilave ederek karistirin.
- Pistikten sonra bir kaseye 2-2.5 kepce sutlac ayirin. Ayirdiginiz sutlacin icine yumurta sarisini ekleyip iyice karistirin.
- Tencerede kalan sutlaci firin kaplarina tam doldurmadan paylastirin. Ayirdiginiz diger yumurta sarili sutlaci da uzerlerine ekleyin.
- Firin kaplarini tepsiye alin ve tepsiyi kaselerin yarisina gelecek kadar su ile doldurun.
- Onceden isitilmis 200 derecelik firinda uzerleri kizarana kadar bekletin.
AFIYET OLSUN...
NOT : Daha once vermis oldugum sutlac tarifi ile ayni sadece yumurta sarisi ve vanilin ilavesi var. Nisastasiz oldugu icin ocakta 1-1.5 saat kadar surede kivamini aliyor.
Soylemeden de gecemicem :) Orjinal sutlac tarifi annemin'di... Tekrardan boyle guzel bir lezzeti bana ogrettigi icin ona burdan cok tesekkur ediyor ve cok opuyorum. Ellerine saglik annecim :)
Allahh bunu gördüğüme çok sevindim.
YanıtlaSilDr.Otker i çok severim boşuna dr.olmamış,tüm ürünlerini nerdeyse denedim,geçen gün keşkülünü yaptım da çok kötüydü...şuraya bağlıycam ki eşim sütlü tatlı çok sever,o hayal kırıklığından sonra yapayım hemen de moral olsun bana:)) organik tatlı
Eline sağlık hayatım:)
Ramazanda deneyecegim.Bende de 3 tane cömlek var.
YanıtlaSilEline saglik,soguk soguk cok güzel olur.
Harika olmuş canım ellerine sağlık yaz günü soğuk ne güzel olur sevgiler...
YanıtlaSil:)) Dr.oetker urunlerinin bazilari pek guzel olmuyor. Tabi pratik olmasi super, ona diyecek bisey yok :) ama evde yapilanlar hélé ki bu sutlacta harika oluyor :) denersen sonucu bana da bildirirmisin Denizcim!
YanıtlaSilComlek de daha bir baska oluyor :) tesekkur ederim Sule abla...
YanıtlaSilGuzel yorumun icin tesekkur ederim Ozgencim :)
YanıtlaSilElinize sağlık çok güzel görünüyor.bütün tariflerinizi çok beğeniyorum.Sütlaçta yumurta tadını sevmeyen,gene sizin dediginiz gibi kaselerin yarısına gelecek şekilde su dolu bir tepsinin içinde ve fırının ızgara kısmını açarak pişirirlerse aynı kızarmış görüntüyü yakalayabilirler.
YanıtlaSilCok tesekkur ederim,isminizi vermemissiniz, cok zarifsiniz :)
YanıtlaSil