Malzemeler
- 2-3 adet patates
- 2 adet yesil biber
- 1 adet kirmizi biber ( kapya )
- 2 adet domates
- 1 corba kasigi zeytinyag
- kekik, pul biber, tuz
Yapilisi
- Patatesleri soyun ve elma dilimi seklinde kesin.
- Biberlerin de iclerini temizleyip yikadiktan sonra verev kesin. Domatesleri yikadiktan sonra kabuklarini soymayin, cok ince olmayacak sekilde kesin.
- Hepsini bir kaseye alin. Zeytinyag, tuzu ve baharatlari ekleyip harmanlayin.
- Yagli kagit serili firin tepsisine yerlestirip 200 derece onceden isitilmis firinda kizarana kadar pisirin.
AFIYET OLSUN...
En hafifinden,bayilirim.
YanıtlaSilÇok hafif tam yaz için kızartma yerine iyi bir alternatif hem de baharatlarla lezzetlenmiş ben bunu sade patatesle yapıyordum ama böyle daha renkli inşalllah deneyeceğim.
YanıtlaSilCanım benim,senin tariflerin tam benlik.
YanıtlaSilÇok sevdiğim şeylerden olan yemek yapma eylemi şu günlerde benden kaçıyor,ama bu tarif de beni de yapmazsan ayıp olur diyor:)