Malzemeler
- 5-6 adet domates
- 1 adet orta boy sogan
- 2 adet sivri veya carliston biber
- 2 adet yumurta
- 1 dis sarimsak ( istege bagli )
- Tereyag
- Tuz
- Istege bagli, pul biber, toz kirmizi biber, kimyon
- Suslemek icin, maydanoz
Yapilisi
- Domateslerin kabuklarini soyup, minik minik dograyin. Sogani ve biberleri de ayni sekilde ince ince dograyin.
- Genis bir tavanin icerisinde tereyagini eritin ve soganlari ilave ederek 2 dk kadar kavurun. Hemen arkasindan biberleri ve minik dogranmis sarimsagi da ekleyip kavurmaya devam edin.
- Kavrulan sogan ve biberlere domatesleri ilave edin. Bir kapak kapatarak domateslerin suyunu salip, cekmesini bekleyin.
- Pistikten sonra baharatlarini ilave edin.
- Cirpilmis yumurtalari da icerisine ekleyip, karistirin. Yumurtalarin beyazi pisene kadar bekleyin.
- Maydanozla susleyerek servis edebilirsiniz.
AFIYET OLSUN...
NOT : Ben bol domatesli daha cok sevdigim icin, domatesi bol bol kullaniyorum :) Dilerseniz uzerine kasar peyniri rendesi de serpebilirsiniz...
Milli yemeğimiz çok severim.Eşimle ben bol acılı yapıyoruz,o kadar acı oluyor ki kendimiz zor yiyoruz:)) Ama sarmısak ekliycem bir daha ki sefere..eline sağlık canımm...
YanıtlaSilAfiyet seker olsun, menemenin yeri bambaska Denizcim :) Ben sarimsagi assagi yukari butun yemeklerimde kullanmaya calisiyorum. Hem cok faydali, hem de biz cok seviyoruz :)
YanıtlaSilEsimde bende cok severiz.Haftasonu bir yere gitmeyeceksek bir dis sarimsak
YanıtlaSilbende eklerim.Tadi daha güzel, hemde saglikli oluyor.
Ben ayrica tabagima,pul Biber ve illa ki karabiber eklerim.
Eline saglik.
Tesekkur ederim Sule Abla, sizde aci sevenlerdensiniz :) Ben aci pek yiyemiyorum ama tat vermesi icin kullaniyorum..
YanıtlaSilEline sağlık arkadaşım tam da akşam vakti canım çekti vallahi sevgiler...
YanıtlaSil:))
YanıtlaSil