17 Haziran 2014 Salı

KUSKONMAZLI VE KAPYA BIBERLI OMLET


Malzemeler
  • 4 adet yumurta
  • 3-4 adet kuskonmaz
  • 2 adet kapya ( taze kirmizi )biber
  • Tereyag
  • Tuz
  • karabiber
Yapilisi
  • Yumurtalari bir kaseye kirin ve iyice cirpin. Icerisine tuz ve karabiber ekleyin.
  • Kuskonmazlarin en son tahta gibi olan kisimlarini kestikten sonra yikayin ve kaynamis suda 1 dk kadar haslayin ve hemen sogun sudan gecirin. ( Yesil rengini kaybetmemesi icin )
  • Kapya biberleri ve kuskonmazlari istediginiz sekilde kesin.
  • Tereyag erittiginiz tavada 2-3 dakika kadar sebzeleri soteleyin. Cirpilmis yumurtalari da ekleyerek pisirin.
  • Uzerine karabiber serperek servis edebilirsiniz.
AFIYET OLSUN...

NOT : Sebzeler size cok konulmus gibi gelebilir, siz isteginize gore arttirip, azaltabilirsiniz.

2 yorum:

  1. Senin tariflerinin en güzel tarafı kolay bulunan malzemeleri ve yapımları Sinem'cim.
    Sanki bizim mutfaktan yayın yapıyormuşşsun gibi...tarif okurken strese girmiyor insan.Yok abidik tohumu şu aktarda varmıdır da demedim hiç mesela:)
    Eline sağlıkk:)

    YanıtlaSil
  2. Tesekkur ederim Deniz'cim, oyleyse cok sevindim :) fikrini soylemen cok iyi oldu cunku bazen tarifleri yazarken dusunuyorum, acaba yapmak isteyenler Kolay yapabilir mi veya malzemeyi bulabilir mi diye!!
    Bazi urunleri yurtdisinda ucuza ve daha kolay bulmak mumkun. Turkiye icin dusunup alternatif de vermeye calisiyorum ama bazen mumkun olmuyor. Iste orada takilabiliyorum :(
    Guzel yorumunuz icin ayrica tesekkurler :)

    YanıtlaSil

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)