Malzemeler
- 500 gr pirasa
- 2 adet havuc
- 1 corba kasigi pirinc
- 1 cay bardagi zeytinyag
- 1 tatli kasigi toz seker
- Tuz
Yapilisi
- Pirasalari ayiklayip, guzelce yikayin. Havuclarin da kabuklarini soyarak yikayin.
- Temizlenen pirasa ve havuclari ister verev isterseniz halka seklinde kesin.
- Tencereye zeytinyagini koyun ve isitin. Icine dogranmis havuclari ekleyerek 1dakika kadar soteleyin. Pirasalari da ilave edip, karistirin.
- Hemen arkasindan yikanmis pirincleri, sekeri ve tuzu ekleyip 2-3 dakika kadar buharda suyunu salmasini bekleyin. Daha sonra 1 cay bardagi kadar sicak su ekleyip kapagini kapatin ve kisik ateste pisirin.
- Pistikten sonra ocaktan alip, sogumasini bekleyin. Ister soguk, ister ilik servis edebilirsiniz...
AFIYET OLSUN...
Kücükken hic sevmezdim,simdi bayiliyorum.
YanıtlaSilBol limon suyu dökerek yemesini seviyorum ve seker koymadan pisiriyorum :)
Eline saglik.
Sekersiz olmasi guzel bir alternatif :)
YanıtlaSilBiz mantıyı yaptık,ben yaptım daha doğrusu:) Daha fotoğrafını çekemeden eşim süpürmeye başladı,nefisti.Artık arada yaparım.Zayıflamayı düşündüğüm şu günlerde çok iyi oldu:)
YanıtlaSilAfiyet seker olsun :) Arada bu lezzetlerde sart :)
YanıtlaSilnasıl bayırım pırasaya o kadar lezzetli ve parlak görünüyor ki sabah sabah yiyesim geldi :))
YanıtlaSilHosgeldiniz Seher hnm.. Guzel yorumunuz icin cok tesekkur ederim :)
YanıtlaSil