16 Haziran 2014 Pazartesi

ZEYTINYAGLI PIRASA



Malzemeler

  • 500 gr pirasa
  • 2 adet havuc
  • 1 corba kasigi pirinc
  • 1 cay bardagi zeytinyag
  • 1 tatli kasigi toz seker
  • Tuz
Yapilisi
  • Pirasalari ayiklayip, guzelce yikayin. Havuclarin da kabuklarini soyarak yikayin.
  • Temizlenen pirasa ve havuclari ister verev isterseniz halka seklinde kesin.
  • Tencereye zeytinyagini koyun ve isitin. Icine dogranmis havuclari ekleyerek 1dakika kadar soteleyin. Pirasalari da ilave edip, karistirin.
  • Hemen arkasindan yikanmis pirincleri, sekeri ve tuzu ekleyip 2-3 dakika kadar buharda suyunu salmasini bekleyin. Daha sonra 1 cay bardagi kadar sicak su ekleyip kapagini kapatin ve kisik ateste pisirin.
  • Pistikten sonra ocaktan alip, sogumasini bekleyin. Ister soguk, ister ilik servis edebilirsiniz...

AFIYET OLSUN...

6 yorum:

  1. Kücükken hic sevmezdim,simdi bayiliyorum.

    Bol limon suyu dökerek yemesini seviyorum ve seker koymadan pisiriyorum :)

    Eline saglik.

    YanıtlaSil
  2. Sekersiz olmasi guzel bir alternatif :)

    YanıtlaSil
  3. Biz mantıyı yaptık,ben yaptım daha doğrusu:) Daha fotoğrafını çekemeden eşim süpürmeye başladı,nefisti.Artık arada yaparım.Zayıflamayı düşündüğüm şu günlerde çok iyi oldu:)

    YanıtlaSil
  4. Afiyet seker olsun :) Arada bu lezzetlerde sart :)

    YanıtlaSil
  5. nasıl bayırım pırasaya o kadar lezzetli ve parlak görünüyor ki sabah sabah yiyesim geldi :))

    YanıtlaSil
  6. Hosgeldiniz Seher hnm.. Guzel yorumunuz icin cok tesekkur ederim :)

    YanıtlaSil

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)