Malzemeler
- 2 adet orta boy patlican
- 2 corba kasigi tahin
- Yarim limonun suyu
- 1 dis sarimsak
- Yarim su bardagi dovulmus badem
- Yarim cay kasigi kimyon
- 3-4 dal taze nane
- 2 corba kasigi zeytinyag
- Tuz, karabiber
Yapilisi
- Patlicanlari yikayip, kurulayin. Ocagin uzerinde veya firin izgarasinda surekli cevirerek yumusayincaya kadar kozleyin. Kabuklarini soyup iri parcalar halinde dograyin. Cok az limon suyu dokerek karistirin. ( kararmamalari icin ) Suyunun suzulmesi icin bir sure suzgecin icinde bekletin.
- Sarimsaklarin kabuklarini soyup havanda dovun.
- Patlicanlari mutfak robotuna alin. Tahin, sarimsak, badem, limon suyu, kimyon,zeytinyag, tuz ve karabiberi ilave edip iyice karistirin. Nane yapraklarini ince kiyip patlicana ilave edin.
- Servis kasesine alin. Zeytinyagi ve nane yapraklari ile susleyebilirsiniz.
AFIYET OLSUN...
NOT : Ekstradan zeytinyag ile suslemek istemezseniz benim gibi icine koydugunuz zeytinyagindan ayirip uzeri icin kullanabilirsiniz.
Tahin varsa ben bu tarifi en kısa zamanda denerim :)
YanıtlaSilellerine sağlık Sinemcim..
Tahin sevenler icin kacinilmaz bir lezzet :) simdiden afiyet olsun :)
SilOf of of..Patlcan var şuan evde ne yapsam diyordum ama pazar gününe yapıcam bunu kesin.Çok basitmiş bir o kadar da lezzetli olur gibi,tahinin nasıl bir etki bıraktığını çok merak ettim;tatmazsam çatlarım:))
YanıtlaSilGünaydın da demeden başlamışım yazıma:) Eline sağlık Sinemimmm..
Gunaydinlar canim benim :) Oyleyse tam isabet bir tarif vermisim, buna ayrica sevindim :) Evet cok pratik Denizcim, hem lezzetli hem de yemek sofralarini cesitlendirmek icin Kolay bir meze :)
SilEger tahin seviyorsan cok seversin ama sevmiyorsan tabir-i caiz ise cok yavan gelebilir...
Senin de eline saglik canim :)
aaaa ben de geçenlerde bunu yediğimi yazdım yaaaa, bonzai ve babaganoush yazımda. tarifini bilmiyodum. oleeeeey :)
YanıtlaSilBirisi yapsada yesem.Palicani benden baska seven yok ya!
YanıtlaSilEllerine sâglik Sinem...
Ben yaptim ama sana bir faydasi olmadi Sule abla, yakinda olsam bir tabak sendeydi :)
Silseverim babaganuc u biz babaganuc diyoruz bolgeden bolgeye degisiyor ismi ellerinize saglik :) blog kesfin etkinliginden buldum sizi iyikide bulmusum takipteyim banada beklerim :)
YanıtlaSilOncelikle hosgeldiniz :) Cok dogru, her bolgede farkli anilabiliyor. Bu tur soylemde degisik geldi :)
SilCok tesekkur ederim, bu tur etlinlikler cok guzel :) bende mutlaka gelicem.
Sevgiler
Patlıcan ezmesini çok severim bu tarifi hiç denemedim elinize sağlık değişik bir lezzet olmuş..
YanıtlaSilBloğunuzu takibe aldım benim bloğumada beklerim..
Hosgeldiniz :) Bende patlicani cok seviyorum, denemenizi tavsiye ederim.
SilAz sonra sizdeyim :) Tesekkur ederim..
Sevgiler.
Bu arada sizin blogunuzu ara ara ziyaret ediyordum :)
SilBunu hep merak etmişimdir ama yapmak hiç kısmet olmadı..:)
YanıtlaSililk defa duydum mutfakta pek cahilimdir :) saayende öğrenmiş oldum sinemcim. ;)
YanıtlaSilEstagfurullah, tariflerin ucu bucagi yok cok normal :) Vesile olduysam ne mutlu :)
Sil