Malzemeler
- 1 paket makarna
- 4 adet sari dolmalik biber
- 1/4 az yagli keci peyniri
- Yarim su bardagi az yagli beyaz peynir
- Karabiber
- Tuz
- Servis icin, kavrulmus file badem
Yapilisi
- Biberleri ikiye bolun ve 200 derece isitilmis firinda kozleyin. Kabuklarini soyarak, cekirdeklerini cikarin.
- Keci peynirini, beyaz peyniri ve kozlenmis biberleri mutfak robotuna alarak puruzsuz kivama gelene kadar cekin. Tuz ve karabiber serpin.
- File bademleri kucuk bir tavada 3-4 dakika kavurun.
- Makarnayi bol tuzlu suda haslayin. Iyice suzdukten sonra sosla harmanlayin ve servis tabagina alin. Kavrulmus bademlerle susleyin.
Tarif : Sef Eyup Kemal Sevinc
Cok kisa bir aradan sonra yeni bir tarif ile buradayim :)
NOT : Biberleri kozledikten sonra kolay soymak icin bir buzdolabi posetine koyarak bekletirseniz kabuklarin cok kolay soyuldugunu goreceksiniz.
Ben keci peyniri yerine suda mozzarellla peyniri kullandim, siz de istediginiz bir peyniri kullanabilirsiniz.
Nerelerdesin meraklanmaya başlamıştım valla.Şimdi sana mesaj atacaktım bu yayın düştü önüme neyseki.
YanıtlaSilHem badem hem biber nefis bir tarif;ailecek makarnayı çok severiz.Eline sağlık hayatımmmm:)
Canim benim sagol, mail atmistim ama gelmedi belki merakta biraktigim icin pardon :( Sagol Denizim, beni cok mutlu ettin :)
SilGüzel görünüyor gördüğüm bütün tariflari deneyesim var :)
YanıtlaSilNe mutlu bana :))
SilBademli hiçbir yemeğe hayır diyemem....Keçi peyniri ise tek başına bir lezzet...Bence lezzeti şahane olmalı sevgilerimle
YanıtlaSilEvet hepsi bir arada harika oluyor ama koz biber tadi daha farkli geliyor :)
SilMerhaba canım Morlu Mutfak'ın blog tanıtma etkinliğinden görüp geldim bloguna :) iyi ki de gelmişim çok sevdim :) Takipteyim bana da beklerim :) Sevgiler... www.hanimmkiz.blogspot.com.tr
YanıtlaSilHosgeldin, sefalar getirdin :) Gelmis olman cok guzel ama begenmis olman daha da guzel, bende cok sevindim :) Mutlaka gelicem :)
Sil