Malzemeler
- 500 gr taze fasulye
- Yarim su bardagi pirinc
- 2 adet domates
- 1 adet sogan
- 2 yemek kasigi tereyag
- 1/3 su bardagi zeytinyagi
- 1 su bardagi sicak su
- Tuz, pulbiber
Yapilisi
- Fasulyeleri ayikladiktan sonra uzunlamasina ikiye sonra enine ikiye ya da uce bolebilirsiniz. Iyice yikayip suzdurun ve pisireceginiz tencereye alin.
- Sogani yemeklik, domatesleri de kup seklinde dograyarak yikanmis pirinc ve tuz ile birlikte fasulyelerin uzerine ekleyin. Ustunden hafifce karistirin.
- Tencereyi ocaga koyarak 5-7 dakika yuksek ateste buhari ile suyunu salana kadar bekleyin. Daha sonra sicak su ilavesi ile kisik ateste suyunu cekene kadar pisirin.
- Tereyagi kucuk bir sos tavasinda eritip siviyag ile beraber hafifce isitin ve pisen diblenin uzerine gezdirin. Tencerenin kapagini kapatip 5-10 dakika kadar ayri bir yerde demlenmesi icin bekletin.
- Dilerseniz pulbiber ilavesi ile sicak olarak servis edin.
AFIYET OLSUN...
Sonradan ilave edeceginiz su miktarini siz fasulyenizin sertlik derecesine gore arttirip, azaltabilirsiniz.
Ben pirinç pilavı ile yemeği hep aynı tabakta yemişimdir. Bu yemek benim tarzım gibi bir şey olmuş, ellerine sağlık.
YanıtlaSilGenelde bende oyle tercih ediyorum , karistirarak yemeyi severim :) Bu yemek de hem hafif hem de degisik oluyor... Tavsiye ederim :)
SilÇok güzel görünüyor. Tarifi hemen kaydettim. Umarım becerebilirim :) Dibleyi ilk defa duydum hemen araştırdım.
YanıtlaSilTesekkur ederim.
SilYapabileceginizden eminim :) hem cok kolay hem de cok pratik bir yemek... Benim bildigim kadari ile dible Karadeniz yoremize ait bir yemek, fasulyeden baska pirasa ve karalahana ile de yapildigini duymustum.
Fasulyeye çok farklı bir sunum hazırlamışsın.. fasulyeyi çok severim.. Bir de böyle derneyim... Ellerine sağlık...:)
YanıtlaSilTesekkur ederim Nahidecim, bende cok seviyorum yazin bir baska lezzeti :)
SilUmarim bu sekliyle de begenirsin, simdiden afiyetler olsun :)
Bende bugün yesil fasülye aldim:) Bizde Yesil fasülyeyi ve Princ pilavini ayni tabakta yeriz, Esim tabâkta karistirip yemeyi seviyor, bir benzeri olmus bu yemekte :) ellerine sâglik canim.
SilZeytinyagli fasülyeyi cok Severim :)
Karistirarak yiyen ben sadece kendimi bilirdim :) Demek ki bir cok kisi boyle yiyebiliyomus :)
SilZeytinyaglisini bende cok severim ablacim :)
Ama posta adresine servis yapılıyor muuuu? :(
YanıtlaSil:) :)
Ben de beklerim Kafa'ya, iyi pazarlar... :) Gerçi artık akşam oluyor ama olsun, iyi olsun gene de... :)
Tabi ki, madem boyle bir istek var hemen ayarlamayi yapicam :)
SilTesekkurler Kafa Dergi :)
Eline sağlık çok severim bu yemeği sevgiler
YanıtlaSilTesekkur ederim Ozgencim :)
Silbu tarifi pazar günü bloguma koydum kiii :)
YanıtlaSilAaaa... hemen bakicam :) Tesekkurler Deep :)
Sil