Malzemeler
- 250 gr un
- 200 gr pudra sekeri
- 250 ml sivi yag
- 3 adet yumurta
- 25 gr kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 adet portakal kabugu rendesi
- Yarim su bardagi portakal suyu
- 150 gr bitter cikolata
Uzeri icin,
- 1 paket hazir cikolata sos
- 2.5 su bardagi sut
Suslemek icin,
- Portakal kabuklari ya da sekerlemesi
- Toz antep fistigi
Yapilisi
- Oncelikle sogumasi icin bitter cikolatayi benmari usulu eritin ve kenarda bekletin.
- Un, kakao ve kabartma tozunu eleyerek bir kaba alin.
- Karistirma kabina yumurtalari ve sekeri alarak cirpin. Sivi yagi yavas yavas ekleyerek cirpmaya devam edin.
- Icerisine sogumus olan bitter cikolatayi, portakal suyunu ve rendelenmis kabuklari ilave ederek tekrar cirpin.
- Kek harcina en son elediginiz kati malzemeleri ekleyin ve spatula yardimi ile karistirin.
- Yaglanmis kek kalibina harci dokun ve onceden isitilmis 160 derece firinda 45-50 dakika pisirin.
- Kek pisip, soguduktan sonra uzeri icin sosunu hazirlayin. Bunun icin, hazir sos ile sutu derin bir sos tavasinda iyice karistirin. Orta ateste kaynayana kadar karistirin, kaynadiktan sonra da 2-3 dakika daha pisirin ve ocaktan alin.
- Sosun ilk sicakligi ciktiktan sonra kekin uzerine dokerek birkac dakika bekleyin ve istediginiz sekilde susleyin.
AFIYET SEKER OLSUN :)
Tarif : Lezzet Dergisi
Kekin orjinalinde hazir cikolata sos yerine cikolatali ganaj kullanilmisti. Siz de ganaj yapmak isterseniz, 200 ml kremayi kaynama noktasina gelene kadar isitip ocaktan alin. Icerisine de 200 gr bitter cikolata ekleyip eriyinceye kadar karistirin. Buzdolabinda katilastirdiktan sonra da kekin uzerinde kullanabilirsiniz.
Çok güzel görünüyor .Kekin iyi kabarmış..
YanıtlaSilTesekkur ederim :) Puf noktalara dikkat edince sonuc kacinilmaz oluyor :)
SilPortakal ve Çikolata enfes ikili sunum da ayrı bir güzel :))
YanıtlaSilBence de, kacinilmaz bir lezzet :)
SilTesekkurler...
Çok nefis görünüyor.Ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilCok tesekkur ederim.
SilSevgiler :)
Bitter cikolata VE portakal nefis.Ellerine Saglik canim..
YanıtlaSilEnfes ikili :)
SilTesekkurler ablacim...
ellerine sağlık... çok güzel olmuş. ama ben bitter değil de belki daha açık kıvamlı bir çikolatayla deneyebilirim. Ama bizimkiler bitterlisine bayılır.. Kararsız kaldım şimdi:) Ellerine sağlık..)
YanıtlaSilÇikolta sosunu zaten ailece çok seviyoruz.. Bu tarif tam bizlik...)
Artik tercih sana ve aile uyelerine kalmis, talep en cok hangisine varsa onu yapican :) Bence her turlu nefis olucaktir :)
SilTesekkur ederim Nahidecim, size de simdiden afiyetler olsun :)
Görüntü süper. Ne kadar güzel kabarmış, ben böyle şeyleri yapma özürlü olduğum için hayranlıkla izliyorum. Ellerinize sağlık. Bu arada müsadenizle izleyiciniz oldum.
YanıtlaSilCok tesekkur ederim.
SilEstagfurullah eminim herkes ufak hatalar yapiyodur ama belki ufak puf noktalarini gozden kacirdiginiz icin olmuyo olabilir. Tabi kabul ederseniz benim nacizhane gorusumdur.
Ayrica bloguma da hosgeldiniz, cok memnun oldum :)
güzel bir pasta olmuş, eline sağlık.
YanıtlaSilCok tesekkur ederim, yasasin cikolata diyorum :)
SilBitter çikolataya portakal nasıl da yakışmıştır. Eline sağlık...
YanıtlaSilHem de nasil :) Tesekkurler Sertac'cim...
SilEllerine sağlık çok güzel görünüyor.
YanıtlaSilBana da beklerim
http://biraltibirsifir.blogspot.com.tr/
Hosgeldiniz :)
SilCok tesekkur ederim, geldim bile :)
aboooooo bu neeee offff tam benlik :) ganaj ne demek fransızca mıı :)
YanıtlaSilAfiyetler olsun Deep :)
SilGanaj evet, fransizca ( ganache ) :) Kek, pasta veya kurabiyelerin icini ya da uzerini suslemek icin kullanilan nefis bir krema :) Ayrica truf yapiminda da kullanilmakta...