- 6 yemek kasigi tozseker
- 300 gr tel kadayif
- 5 yemek kasigi tereyag
- 1,5 su bardagi ceviz
- 1 lt sut
- 4 yemek kasigi un
- 2 yemek kasigi misir nisastasi
- 2 turk kahvesi fincani tozseker
- 1 yumurta
- 1 vanilya
- 1 paket sut kremasi
- Kadayifi hazirlamadan 2 saat once derin dondurucuya koyun. Sure sonunda kadayifi dondurucudan alarak kolayca cok ufak parcalara kirin ve tencereye koyun. ( burada ozellikle dikkat edilmesi gereken, kullanacaginiz tencerenin teflon olmasi cunku, celik tencerelerde dibini tutuyor ve yanmaya sebep oluyor).
- Icine tereyagi, sekeri ilave ederek orta harli ateste surekli karistirarak kavurun. Yaklasik 1 saat kavurmaniz gerekebilir. Pembe hale gelince kucuk parcalara boldugunuz cevizi ekleyin. Daha sonra atesten alip sogutun.
- Muhallebisi icin, krema haric butun malzemeyi puding gibi karistirarak pisirin ve sogutun. Soguduktan sonra icine kremayi ekleyip mikserle karistirin.
- Kadayifin yarisini buyuk dikdortgen borcama serin. Uzerine muhallebiyi yayin. Kalan kadayifi da serin. Birkac saat buzdolabinda dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
Not : Bu tatliyi 2 gun icinde tuketmek gerekiyor cunku kadayif yumusamaya basliyor. Yalniz ilk gun ki lezzetine diyecek hicbirsey yok.
Ben bu tatliyi 500 gr kadayiftan yaptim ama cok geldi. 300 gr kadayiftan yapmanizi tavsiye ederim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)