Malzemeler
Hamuru icin,
- 1.5 su bardagi un
- 125 gr tereyag
- 1 adet yumurta aki
- 2 yemek kasigi soguk su
- Tuz
Ic harci icin,
- 1 adet orta boy sogan
- 3 yemek kasigi zeytinyag
- 2 dis sarimsak
- 1 adet kirmizi biber
- 1 adet sari biber
- 2 adet domates
- 2 corba kasigi kekik
- 3 yumurta
- 50 gr parmesan peyniri
Yapilisi
- Tereyagini kup seklinde dograyin. Un, yumurta aki, tuz ve su ile birlikte mutfak robotunuz varsa onun yardimi ile karistirip, yogurun. Yoksa ellerinizle karistirip yogurabilirsiniz.
- Kucuk tart kaliplarinin iclerini yaglayin. Hamurlari kaliplarin icine elinizle bastirarak yayin. Firini 190 dereceye ayarlayin. Hamurlarin uzerine pisirme kagidi yerlestirin. Uzerlerine agirlik yapacak kadar fasulye ya da nohut serpin. Firinda 10 dakika pisirin. Kagitlari ve fasulyeleri alin. 10 dakika daha kizarana kadar pisirmeye devam edin.
- Sogan ve sarimsagi ince dograyin. Zeytinyaginda pembelesinceye kadar kavurun.
- Biberlerin cekirdeklerini temizleyip kup seklinde dograyin. Soganlarin icine ekleyerek 5 dakika daha soteleyin. Domatesleri kup dograyip ilave edin.
- Yumurtalari kasede cirpin. Parmesan ve biberli karisimi ilave ederek karistirin.
- Bu karisimi tartlarin iclerine paylastirin.
- 180 dereceye ayarli firinda uzerleri kizarincaya kadar pisirin.
- Sicak servis yapin.
- Isterseniz maydanozla susleyerek servis edebilirsiniz.
AFIYET OLSUN...
NOT : Ben en kucuk tart kaliplarindan kullandim. 12 adet cikti. Hamuru kaliplara paylastirirken cok fazla hamur koymaniza gerek yok, cunku piserken oldukca fazla kabariyorlar. Uzerine agirlik yapmasi icin kullandiginiz nohut ya da fasulyeyi ayri bir yerde saklayarak bu tur islemlerde kullanabilirsiniz.
Cok lezzetli bir hamuru var, kekik kokusu ise nefis bir tat veriyor :)
Cok lezzetli bir hamuru var, kekik kokusu ise nefis bir tat veriyor :)
Rengarenk çiçek gibi görüntüsü çok hoş..büyük kalipta olup pizza gibi dilimlemektense bu sunum iyi fikir...hem sofrayı güzelleştirir hem de eminim çok leziz..ben kişi pırasalı ya da ıspanaklı yapıyordum beyaz peynirle ve yumurta koymadan ama biberle ve domatesle de yumurta yakışır hem de çiçek görüntüsüne uygun renkler...
YanıtlaSilGuzel yorumlariniz icin cok cok tesekkur ederim :) Mutlaka denemelisiniz, tadi enfes :)
SilSevgilerimle.
Tek porsiyonluk güzel olmus,Kekigi bende cok severim.Eline sâglik canim.
YanıtlaSilTesekkur ederim Sule abla :)
SilSinemciğim ellerine sağlik, kiş sevdiğim bir hamur işidir. Bu tarif te çok güzel ne var ki malum kilo problemi nedeniyle uzak kalmaya çalışıyorum:))
YanıtlaSilTeşekkür ederim Sevgicim, o zaman daha hafif tarifler sana gelsin :)
SilTart kalıplarında kiş....görsel olarak çok güzel bir fikir...Lezzeti de eminim harika olmalı eline sağlık
YanıtlaSilTeşekkür ederim Sertaç, kesinlikle lezzeti daha harika :)
SilParmesan,kekik ve tereyağ zaten çok çok severim.Görüntüsü de harika. Görsel ve midesel ahenk çok önemli,her daim dikkat ederim:))
YanıtlaSilEline sağlık hayatım.
Teşekkür ederim canım :) bence öncelikli insanı doyuran yemeğin görüntüsüdür :)
SilTeşekkür ederim canım :) bence öncelikli insanı doyuran yemeğin görüntüsüdür :)
Silçok güzel görünüyoor :) ellerine sağlık..
YanıtlaSil