Malzemeler
- 700 gr taze patates
- 250 gr arpacik sogan
- 8 dis sarimsak
- 30 gr tereyag ( 1 corba kasigi kadar )
- 2 corba kasigi zeytinyag
- Tuz, karabiber, kekik
Yapilisi
- Firini 230 dereceye ayarlayin.
- Patateslerin kabuklarini soyduktan sonra ortadan ikiye bolun. Sudan gecirip kagit havlu veya mutfak havlusu ile iyice kurulayin.
- Arpacik soganlarin kabuklarini soyun.
- Firin kabina zeytinyagi ile tereyagini aktarip firinda isitin. Tereyagi eriyip hafif kopurmeye basladiginda firindan alip, patatesleri, arpacik soganlari, kabuklu sarimsaklari ve kekigi ekleyip harmanlayin.
- Firin tepsisini tekrar firina surun ve arada karistirarak sebzeler yumusayincaya kadar pisirin.
- Tuz ve karabiber serperek sicak servis yapin.
AFIYET OLSUN...
NOT : Kuru kekik yerine taze baharatlardan biberiye de kullanabilirsiniz.
Cok pratik ve lezzetli bir aperatif...
Ohh,mis miss!
YanıtlaSilEn sevdiklerimden.Sarimsaklar biraz fazla degilmi?Kabuklu olduklari icin aromasi pateteslere geciyormu?
Yoksa kabuklari ciktiktan sonra yiyormusunuz?
Cünkü mangalda ekstra sarmisak közleyip,yiyenler var.
Bizim evde sarmisak sorunu varda.Caktirmadan bir dis yemeklere katarim :))
Eline saglik,Sinem'cigim...
Sarımsaklar hiç fazla gelmesin Şule abla, kabuklu oldukları için patateslere pek geçmiyor. Sadece pişerken biraz kokusu çıkıyor :)
SilBiz kabuklarını çıkardıktan sonra patateslerle beraber yedik, yumuşacıklardı :) tabi biz sarımsak çok seviyoruz, rahatsız etmiyor.
Sende daha az sarımsak ile bi de servisten önce sarımsakları çıkararak ikram edebilirsin :)
Mangalda közlemeyi de hiç duymamıştım...
Teşekkür ederim Şule abla :)
Teker teker degilde ,bütün olarak mangalda kizartip,etin yaninda yiyorlar..
SilBiraz çiğ olur belki, yok o kadarını yiyemem :) ama bilmek de fayda var. Teşekkürler Şule abla.
SilSoganla patatesin uyumundan korkmuşumdur hep yakışıyor mu
YanıtlaSilEğer soğan seviyorsanız bu tarif ile çok lezzetli oluyor... Ben sevdiğim için çok yakıştırıyorum :)
SilSogan cok güzel yakisiyor patetese.Almanlar haslanmis,dilimlenmis patetesi piyazlik sogan ile kavuruyorlar.Bir ara cok yapardim.Kalorisi yüksek oldugundan yapmaz oldum...
SilHımm... O da değişikmiş :)
SilBen çok severim şahsen.Hem minik soğanlar çok lezzetli oluyor şeker gibi hemde görünümleri sempatik oluyor.Gene benlik bir seçim:) Eline sağlık birtanem.
YanıtlaSilDidim'den kocaman sevgilerrrr:)
Canım benim oralardan da yalnız bırakmadın, teşekkür ederim :) Güzel yorumun olmadan olmazdı :) benden de daha kocaman sevgiler :)
SilŞu an mutfağa girip yapıp yiyesim geldi.
YanıtlaSilÖyleyse afiyetler olsun :)
Sil