Malzemeler
- 1/2 paket makarna
- 2 adet sari biber
- 2 adet kirmizi ( kapya ) biber
- 8-10 adet kuskonmaz
- Zeytinyag
- Tuz, karabiber,pul biber
Yapilisi
- Sari ve kirmizi biberleri ince uzun sekilde dograyin.
- Kuskonmazlarin en alt tahta gibi olan kisimlarini kestikten sonra sudan gecirin ve kaynamis suda 1 dakika kadar haslayin. Hemen arkasindan yesil rengini kaybetmemesi icin soguk sudan gecirin. Verev sekilde kesin.
- Genis bir tavada zeytinyagini isitin ve biberleri ilave ederek soteleyin. 1-2 dakika sonra kuskonmazlari ekleyin ve sotelemeye devam edin. 5 dakika sonra tuzunu, karabiberini ve pul biberi ekleyip ocagin altini kapatin.
- Makarnayi bol tuzlu suda haslayip suyunu suzun ve servis tabaklarina koyup hazirlanan biberli harctan makarnalarin uzerine esit sekilde paylastirip sicak olarak servis edin.
AFIYET OLSUN...
Bir eksiklik oldu bende sanki aylardır girmiyormuş gibi hissediyorum renkli mutfağa:) O kadar alışmışım yanii...Şimdi teker teker bakıcam neler döktürmüşsün diye:)
YanıtlaSilMakarnanın herçeşidini çok çok severim bu tarifte harika görünüyor;seçimine sağlık canım;)
Gun icinde bir goz gezdiremezsem bende oyle hissediyorum, dedigin gibi aliskanlik oluyor :) Sagol canim, guzel yorumlarin beni her zaman mutlu ediyor :)
SilRenkleriyle cezbedici,sebzeleriyle saglikli güzel bir makarna yemegi olmus.
YanıtlaSilEline saglik Sinem'cigim.
Evet çok hafif bir yemek oldu :) teşekkür ederim Şule abla..
SilSinemciğim makarnaya renk ve lezzet katmışsın. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilTesekkur ederim Sevgicim :)
SilÇok zarif bir görüntü
YanıtlaSilTesekkur ederim :)
Sil