26 Eylül 2011 Pazartesi

MINI TIRAMISU


Malzemeler
  • 1,5 paket kedi dili biskuvi
  • 3,5 su bardagi sut
  • 2 cay bardagi toz seker
  • 1 cay bardagi un
  • 2 adet yumurta sarisi
  • 2 tatli kasigi misir nisastasi
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket labne peynir
  • 1 su bardagi sicak su
  • 1 yemek kasigi neskafe
  • 1 tatli kasigi toz seker
Yapilisi
  • Oncelikle muhallebi icin; sut, un, nisasta ve yumurta sarilarini orta isidaki ateste surekli karistirarak pisirin. Karisim kaynamaya baslayinca 1 dk kadar pisirip, ocagi kapatin.
  • Muhallebi sicakken icine vanilya ve labne peynirini ekleyip, biraz karistirin. Hazirlamis oldugunuz kremayi ilinmaya birakin.
  • 1 yemek kasigi kahve ve seker ile 1 su bardagi sicak suyu karistirin ve ilinmaya birakin.
  • Biskuvilerin boyutunu tatliyi yapacaginiz kaselere gore ayarlayin. Daha sonra biskuleri tek tek kahveye batirip cikarin ve kaseye koyun.
  • Biskuvinin uzerine 2 yemek kasigi kadar krema koyun.
  • Kremanin uzerine tekrar kahveye batirip cikardiginiz biskuleri dizin.
  • Tekrar krema ekleyin.
  • Kaplarin uzerini orterek, en az 1 gece buzdolabinda dinlendirin.
  • Servis edeceginiz zaman, cay suzgeci ile kakao eleyin.
AFIYET OLSUN...

NOT: Ben kremasinda labne yerine mascarpone kullandim. Tadi cok daha lezzetli oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)