8 Aralık 2011 Perşembe

CITIR KASEDE BULGURLU YOGURT CORBASI


Malzemeler

Corba icin,
  • 4 su bardagi et suyu
  • 3 corba kasigi iri bulgur
  • 2 su bardagi yogurt
  • 1 yumurta
  • 3 corba kasigi un
  • 1 corba kasigi kuru nane
  • tereyag
  • tuz, karabiber
Yapilisi
  • Et suyunu tencereye koyun ve bulguru icine atin, kaynamaya birakin.
  • Ayri bir kasede yogurt, yumurta ve unu iyice cirpin.
  • Bulgur pistikten sonra suyundan bir miktar yogurtlu karisima koyun. ( corba kesilmesin diye)
  • Hazirlanan karisimi yavas yavas tencereye ilave edin. karistirarak koyulasmasini bekleyin.
  • Ayri bir yerde tereyag eritin, icine nane koyun ve bu harci da corbaya aktarin. En son tuzunu da ekleyin. Corbaniz hazir...
AFIYET OLSUN...


Citir kase icin malzemeler
  • 2.5 su bardagi un
  • 1/2 su bardagi ilik su
  • 6 corba kasigi zeytinyag
  • 1 yumurta sarisi
  • 2 cay kasigi tuz
  • 2 tatli kasigi susam
  • 2 tatli kasigi corekotu
  • karabiber, kirmizibiber
Yapilisi
  • Malzemelerin hepsini karistirin ve 20 dk dinlendirin.
  • firin kaplarinin disina gore hamuru merdane ile acin.
  • Firin kaplarinin disini yaglayin.
  • 180 derece onceden isitilmis firinda pisirin.
  • Soguyunca kaplardan hemen cikacaktir.
Corba servislerinde degisik sunum yapmak icin super...

TARIF: Umut sepeti

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)