7 Şubat 2013 Perşembe

CIKOLATALI ( LANDOSE ) KURABIYE




Malzemeler
  • 125 gr margarin  ( oda sicakliginda )
  • 1 su bardagi pudra sekeri
  • 2 yumurta
  • 1.5 su bardagi un
  • Uzeri ve aralarina surmek icin ; 1 paket bitter cikolata
  • yesil fistik, hindistan cevizi
Yapilisi
  • Margarini ve yumurtalari bir kabin icine alin. Daha sonra elediginiz unu ve pudra sekerini de ekleyerek elinizle karistirin. Hamur cok sert olmayacak.
  • Hazirladiginiz hamuru krema sikma torbasina alarak, yagli kagit serili firin tepsisine istediginiz sekilde koyun.
  • 165 - 175 derece isitilmis firinda beyaz kalacak sekilde pisirin.
  • Baska bir yerde cikolatayi benmari usulu eritin ve kenara alin.
  • Kurabiyeler pistikten sonra iki kurabiyenin  arasina erittiginiz cikolatadan surun ve birlestirin. kurabiyenin kenarlarini da cikolataya batirarak hemen arkasindan hindistan cevizi ya da yesil fistiga bulayin. Bir tepsi icine alarak cikolata donana kadar bekleyin...

AFIYET OLSUN...

NOT : Bu kurabiyenin orjinalinde arasina recel suruluyor ama cikolata sevenler icin bu sekli daha lezzetli oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)