11 Kasım 2013 Pazartesi

KABAK TATLISI


Malzemeler
  • 2 kg balkabagi
  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 2-3 adet cubuk tarcin
  • karanfil
Yapilisi
  • Kabağı ince ince dilimledikten sonra soyup çekirdeklerini çıkartin. Yıkadıktan sonra 2-3 parmak genişliğinde dilediğiniz uzunlukta doğrayin. Büyük ve yayvan bir tencereye kabakları, aralarına şeker serperek kat kat dizin. Bir gece ağzı kapalı olarak bekletin. Bu bekleme sırasında kabak su salacağı için pişirirken ayrıca su koymaya gerek yok.
  • Geceden bekletilen kabak orta ateşte yumuşayana kadar pişirilir. Kabağın şerbetinin koyulaşması için bir sürede kapağı açık olarak pişirin.
  • Soğuduktan sonra servis tabağına alınarak üzerine dövülmüş ceviz serpilerek servis edilir.
AFIYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)