11 Kasım 2013 Pazartesi

KALP SOSIS


Malzemeler
  • Istediginiz ölçüde uzun sosis ( Kokteyl sosis olmayacak )
  • Bir yemek kaşığı salça
  • Sosisleri kızartmak için sıvıyağ
Yapilisi
  • Sosisleri baş kısımlarında 2-3 cm'lik boşluk bırakarak bıçakla diklemesine kesin.
  • Kesik uçları dış taraftan tersine döndererek birbirlerine kürdanla tutturun. Bu aşamada sosilerde kırılmalar olabilir. Bu sebeple yavaşça ve esneterek kıvırın. Kırılan bir kaç tanesini  damla şeklinde kıvırıp pişirebilirsiniz.
  • Kürdanı çıkarınca açılmasınlar diye, uç kısımlarını yumurta akına batırın ve yapışmayan bir tavaya koyacağınız yağda önlü arkalı kızartın. Ben kurdanlari cikarmadan yaptim.
  • Kızaran sosisleri ister aynı tavada ister başka bir tencerede salça ilavesi ile biraz daha kızarttıktan sonra, sıcak su ilave ederek, sosislerin salçalı su içinde iyice pişmesini sağlayın.
AFIYET OLSUN...

Tarif : Ufuk Mutfakta

1 yorum:

  1. bayıldımmmm... harika bir göüntüsü var ellerine salık sinem

    YanıtlaSil

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)