Malzemeler
Pirinc Pilavi Icin;
- 2 su bardağı pilavlık pirinç
- 2-3 corba kasigi zeytinyag
- 3 su bardağı sıcak su (et suyu-tavuk suyu)
- Tuz
Yapilisi
- Pirinci ayıklayın sücgece koyun, nişastası akana kadar 2 -3 su yıkayın.
- Ilık suda ıslatıp 20 dk. bekletin, tekrar bol suyla yıkayıp iyice süzün.
- Ne suyu kullanacaksanız kaynatın ve sıcak kalmasını sağlayın. Tencereye zeytinyagini koyun, biraz isindiktan sonra pirinci ilave edin, pirinçler cam gibi olup birbirine yapışmayacak hale gelene kadar kavurun.
- Sıcak suyu ilave edip tuz atın ve kısık ateşte pişirin.
- Suyunu çekince altını kapatın ve 5-10dk. dinlendirin. ( ben dinlenmeye birakmadan once pilavin birkac yerine ufak parcalar halinde tereyag ekliyorum ) Servis yapmadan tahta kasigin tutma kismi ile karıştırın.
- Servis onerisi, Ben pilavi kek kalibinin icine koyup, ters cevirerek servis ettim.
Kizarmis Tavuk Baget Icin ;
- 6 adet tavuk baget
- 4 yemek kasigi sut
- zeytinyag
- tuz
- istediginiz baharatlar, ( pulbiber, kekik, kirmizi tozbiber )
- Oncelikle marine malzemelerinin hepsini bir kabin icinde karistirin.
- Temizlenip, yikanmis bagetleri sosun icine koyun ve karistirin. Buzdolabinda 3-4 saat dinlendirin.
- Yagli kagit serili firin tepsisine bagetleri dizerek, onceden isitilmis 200 derece firinda kizarana kadar pisirin.
AFIYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)