21 Kasım 2013 Perşembe

AKITMA ( KREP )



Malzemeler
  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
Yapilisi
  • Sıvı malzemeleri derince bir kaba alıp karıştırın. Tuzu da ekleyin.
  • Unu eleyerek sıvı malzemelere ekleyin.
  • Akışkan bir hamur olması gerekiyor. Koyu olursa krepin pişmesi zor olur. İçi hamur kalabilir.
  • Teflon tavanıza güveniyorsanız hiç yağlamayın. Aksi halde hafifçe yağlayın ki sizi zor durumda bırakmasın.
  • İyice ısınmış tavaya bir kepçe krep hamurundan dokun ve tavanin her yerine ulasmasini saglayin.
  • Altı pişen krepin üst kısmında hamur görüntüsü kaybolacaktır. Bu esnada bir spatula yardımıyla krepinizi çevirin.
  • Krepinizi  orta ateşi pisirmelisiniz.
  • Krepleri ister reçelle, ister peynirle veya arzu ettiğiniz herhangi bir malzemeyle beraber tüketebilirsiniz.

AFIYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)