14 Kasım 2013 Perşembe

MENEMEN KONSERVESI



 
Malzemeler
  • 5 kg domates
  • 1 kg biber
  • tuz
  • siviyag
  • kavanoz
Yapilisi
  • Oncelikle menemeni koyacaginiz kavanozlari strelize edin. Bunun icin, kavanozlari ve hic kullanilmamis kapaklarini bir tencereye koyarak 10-15 dk kaynatin. Daha sonra sicak sudan alarak kurulayip kenarda bekletin.
  • Tencereye biraz sıvıyağ koyun ve küçük doğradığınız biberleri içine atın. Biraz kavurduktan sonra, kabuklari soyulmus doğranmış domatesleri ve tuzunu ilave edin. Istenirse domateslerin kabuklari soyulmayabilir.
  • Menemen kaynamaya başladıktan yaklaşık 10-15 dakika sonra hala kaynıyorken temiz kavanozlara 1-2 parmak bosluk kalacak  şekilde doldurun.
  • Kavanozların agzini sıkıca kapatın ve hemen kuru bir yere ters çevirin.
  • İyice soğuyana kadar, en az 24 saat o şekilde bırakın. Kapakların ortası içe çökmüş olmalı. Daha sonra düz olarak yerleştirebilirsiniz.
AFIYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)