18 Kasım 2013 Pazartesi

TAZE FESLEGENLI DOMATESLI MAKARNA



Malzemeler
  • Yarım paket burgu makarna
  • 2 su bardağı domates rendesi
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 3 diş sarımsak
  • 1-1,5 çorba kaşığı tereyağı
  • 3-4  çorba kaşığı zeytinyağı
  • 10 -12 yaprak taze fesleğen
  • Karabiber
  • Servis icin. taze feslegen yapragi
Yapilisi
  • Domates sosu için, zeytinyağ, ince doğranmış sarımsağı tencerenize alın. Aynı anda kaynamış bir  tencere suya tuz ve sıvı yağ ekleyin. Makarnanızı aldante haşlamak üzere sıcak suya alın.
  • Sarımsaklar sotelenmeye yakın, domates püresini ekleyin.
    Püreniz pişmeye yakın yarı diri makarnaları  delikli kepçe ile sarımsaklı-domatesli püre içine aktarın, ateş hızını artırın.
  • Bir çorba kepçesi makarna suyundan soslu makarnaya ekleyin. Tereyağını, taze çekilmiş karabiberi ekleyin. Ateş hızını makarna ve sosla tam pişecek hıza getirin. Karıştırarak suyunu çekmesini sağlayın.
  • Suyunu çeken makarnayı ateşten alın.
  • İnce kıyılmış fesleğenleri ekleyin ve karistirin.
 
 
AFIYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)