Malzemeler
- 4,5 su bardagi un
- 1/2 fincan nisasta
- 1 su bardagi pudra sekeri
- 250 gr tereyag ( oda sicakliginda )
- 1 tatli kasigi zencefil
- 1 tatli kasigi tarcin
- 1/2 cay kasigi tuz
- Susleme icin, seker hamuru
- Bir kasenin icinde kuru malzemeleri karistirin.
- Icerisine cirpilmis yumurtalari ve tereyagini ekleyin. Butun malzemeyi karistirip yogurun ve puruzsuz bir hamur elde edin. 1 saat kadar buzdolabinda dinlendirin.
- Unlanmis tezgahta hamurun yarisini merdane ile 3-5 milim arasi incelikte acin. Kurabiye kaliplari ile kesin.
- Yagli kagit serili firin tepsisine yerlestirin. 160 derece onceden isitilmis firinda ustleri hafif pembelesinceye kadar bekletin. ( 15 dk kadar )
- Pisen kurabiyeleri firin teline alin ve iyice sogutun.
- Seker hamurunu nisasta ile yogurun. ( Ben beyaz renkli seker hamuruna 1-2 damla gida boyalarindan ekleyerek renkli seker hamurlari elde ettim.)
- Merdane ile incecik acarak kurabiye kaliplari ile ayni sekilde cikardim.
- Kurabiyelerin uzerlerine cok az su surerek seker hamurlarindan yapistirdim. Bunun icin su yerine bal da kullanabilirsiniz.
- Seker hamurunu seker hamuruna yapistirmak icinde su kullaniyoruz.
- Dilediginiz sekilde susleyebilirsiniz.
NOT
- Hamuru bir gun once hazirlayip buzdolabinda bekletebilirsiniz.
- Kurabiyeleri pisirdikten birkac gun sonra da susleyebilirsiniz.
- Hazirlanan kurabiyeleri kapakli bir kavanozda 10-15 gun saklayabilirsiniz.
Kurabiye Tarifi : Dokuzuncubulut
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)