27 Aralık 2013 Cuma

ILK SEKER HAMURLU KURABIYELERIM :)


Malzemeler
  • 4,5 su bardagi un
  • 1/2 fincan nisasta
  • 1 su bardagi pudra sekeri
  • 250 gr tereyag ( oda sicakliginda )
  • 1 tatli kasigi zencefil
  • 1 tatli kasigi tarcin
  • 1/2 cay kasigi tuz
  • Susleme icin, seker hamuru
Yapilisi
  • Bir kasenin icinde kuru malzemeleri karistirin.
  • Icerisine cirpilmis yumurtalari ve tereyagini ekleyin. Butun malzemeyi karistirip yogurun ve puruzsuz bir hamur elde edin. 1 saat kadar buzdolabinda dinlendirin.
  • Unlanmis tezgahta hamurun yarisini merdane ile 3-5 milim arasi  incelikte acin. Kurabiye kaliplari ile kesin.
  • Yagli kagit serili firin tepsisine yerlestirin. 160 derece onceden isitilmis firinda ustleri hafif pembelesinceye kadar bekletin. ( 15 dk kadar )
  • Pisen kurabiyeleri firin teline alin ve iyice sogutun.
  • Seker hamurunu nisasta ile yogurun.  ( Ben beyaz renkli seker hamuruna 1-2 damla gida boyalarindan ekleyerek renkli seker hamurlari elde ettim.)
  • Merdane ile incecik acarak kurabiye kaliplari ile ayni sekilde cikardim.
  • Kurabiyelerin uzerlerine cok az su surerek seker hamurlarindan yapistirdim. Bunun icin su yerine bal da kullanabilirsiniz.
  • Seker hamurunu seker hamuruna yapistirmak icinde su kullaniyoruz.
  • Dilediginiz sekilde susleyebilirsiniz.

NOT
  • Hamuru bir gun once hazirlayip buzdolabinda bekletebilirsiniz.
  • Kurabiyeleri pisirdikten birkac gun sonra da susleyebilirsiniz.
  • Hazirlanan kurabiyeleri kapakli bir kavanozda 10-15 gun saklayabilirsiniz.
AFIYET OLSUN...

Kurabiye Tarifi : Dokuzuncubulut

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)