14 Aralık 2013 Cumartesi

PATATES YUVASINDA KASARLI YUMURTA


Malzemeler
  • 3 orta boy uzun patates
  • 2 adet yumurta
  • Rendelenmis kasar peyniri
  • Yarım çay bardağı zeytnyagı
  • kekık
  • tuz
Yapilisi
  • Patatesler kabuklari soyulduktan sonra yuvarlak ve  ince sekilde dogranır. Kesme tahtasina alinarak ince julyen şeklınde dogranir.
  • Patatesın üzerine tuz zeytınyagı ve kekık gezdırerek karıstırın. Fırın kabına düz bir şekılde sıra sıra yerleştırılır. Ortasi bosluk kalacak kare seklinde patatesleri siralayin.
  • Onceden ısıtılmıs 200 derece fırında patatesler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
  • Patatesler fırından alınır, ortalarına kaşar rendesi serpiştirilir, hafifce elımızle bastırarak yumurta icin gırıntı olusturun.
  • kaşar rendesinin üstüne yumurtayi kirin, biraz tuz serpiştirin ve fırına tekrar verın.
  • Yumurtayı ne kadar sure ile pişirecegınız sızın yumurtayı nasıl sevdıgınıze kalmis...
  • maydonoz ve dereotuyla da susleyebilirsiniz.
AFIYET OLSUN...

Tarif : Disalce

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)