21 Aralık 2013 Cumartesi

ZEYTINYAGLI PORTAKALLI TAZE REZENE


Malzemeler
  • 2 adet taze rezene
  • 1 adet sogan veya 5-6 adet arpacik sogan
  • 2 portakalın suyu
  • yarım portakal
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
Yapilisi
  • Rezeneyi yıkayıp, soğana benzer kısmını kesin. Yapraklarini kenara ayirarak, saplarini yikayip ince ince dograyin.
  • Kok kısmı da 4 eşit parçaya ayırın.
  • 2 portakalin suyunu sıkıp, diğer yarim portakali da dilimleyin.
  • Tavaya zeytinyağını alıp kızdırın.
  • Soğanların renkleri şeffaflaşana kadar çevirin.
  • Sonra doğradığınız rezene ve saplarını ilave edip 1-2 dakika soteleyin.
  • Rezenelerin rengi dönmeye başladığında, portakal dilimleri ve portakal suyunu ekleyin.
  • Suyunu çekip, hafif dibi tutmaya başlayana kadar çok kısık ateşte pişirin.
  • Tuzunu ekleyip, servis tabağına alın.
  • Kenara ayırdığınız yaprakları ile süsleyip, tercihen ılık servis yapın.

AFIYET OLSUN...

Tarif : Kitcheninred

Rezenenin Faydalari
  • Anne sutunu arttirir,
  • Gözlere iyi gelir,
  • Mideyi rahatlatır,
  • Gaz söktürücü özelliği vardır,
  • Hazmı kolaylaştırır,
  • Açlık hissini yatıştırır,
  • Teskin edici etkisiyle, sinirleri yatıştırır ve mutluluk hissi verir,
  • Özellikle bebek ve çocuklarda mide-bağırsak sistemindeki krampları hafifletir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)