Malzemeler
- 2 adet taze rezene
- 1 adet sogan veya 5-6 adet arpacik sogan
- 2 portakalın suyu
- yarım portakal
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Rezeneyi yıkayıp, soğana benzer kısmını kesin. Yapraklarini kenara ayirarak, saplarini yikayip ince ince dograyin.
- Kok kısmı da 4 eşit parçaya ayırın.
- 2 portakalin suyunu sıkıp, diğer yarim portakali da dilimleyin.
- Tavaya zeytinyağını alıp kızdırın.
- Soğanların renkleri şeffaflaşana kadar çevirin.
- Sonra doğradığınız rezene ve saplarını ilave edip 1-2 dakika soteleyin.
- Rezenelerin rengi dönmeye başladığında, portakal dilimleri ve portakal suyunu ekleyin.
- Suyunu çekip, hafif dibi tutmaya başlayana kadar çok kısık ateşte pişirin.
- Tuzunu ekleyip, servis tabağına alın.
- Kenara ayırdığınız yaprakları ile süsleyip, tercihen ılık servis yapın.
AFIYET OLSUN...
Tarif : Kitcheninred
Rezenenin Faydalari
- Anne sutunu arttirir,
- Gözlere iyi gelir,
- Mideyi rahatlatır,
- Gaz söktürücü özelliği vardır,
- Hazmı kolaylaştırır,
- Açlık hissini yatıştırır,
- Teskin edici etkisiyle, sinirleri yatıştırır ve mutluluk hissi verir,
- Özellikle bebek ve çocuklarda mide-bağırsak sistemindeki krampları hafifletir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)