17 Şubat 2014 Pazartesi

BUHARA PILAVI



Malzemeler
  • 2 su bardagi pirinc
  • 1 orta boy havuc, kup kup dogranmis
  • Yarim su bardagi haslanmis bezelye
  • Yarim su bardagi haslanmis nohut
  • 1 adet taze kirmizi biber, kup kup dogranmis
  • 2 yemek kasigi domates salcasi
  • Yarim su bardagi siviyag
  • 1 adet orta boy sogan, kup kup dogranmis
  • 2.5 su bardagi et suyu
  • 250 gr kusbasi koyun eti
  • 1 cay kasigi karabiber
  • 2 cay kasigi tuz
Yapilisi
  • Pirinceleri 30 dk ilik suda bekletin.
  • Etleri duduklu tencereye koyup uzerini gececek kadar su ekleyin ve yumusayana kadar pisirin. Etler pisince suyunu suzup bir kenara ayirin.
  • Sivi yagda soganlari soteleyin. Daha sonra havuclari ve kirmizibiberleri ekleyip kavurun.
  • Salcayi ilave ederek, pirincleri tencereye alin.
  • Pirincleri de 2-3 dk kavurduktan sonra cok az suyunu ilave edin.
  • Nohut, bezelye, et, tuz ve karabiberini ekleyip yavasca karistirin.
  • En son kenara ayirdiginiz et suyundan 2.5 bardak ilave ederek pirincler suyunu cekene kadar pisirin.
  • 10-15 dk dinlendirdikten sonra servise hazir...

AFIYET OLSUN...