20 Şubat 2014 Perşembe

KARNABAHAR SALATASI



Malzemeler
  • 1 adet kucuk karnabahar
  • 1 adet orta boy taze kirmizibiber
  • 2 demet maydanoz
  • 1 kutu misir konservesi
  • 1 kahve fincani koftelik bulgur
  • 3 sap taze sogan
  • 2 yemek kasigi elma sirkesi
  • 1 limonun suyu
  • 4 yemek kasigi zeytinyag
  • tuz
Yapilisi
  • Karnabahari diri kalacak sekilde haslayin. Buharda veya suda haslayabilirsiniz.
  • Pistikten sonra kucuk ve orta buyuklukte dograyin.
  • Taze kirmizi biberi kup kup kesin. 
  • Maydanoz ve yesil sogani da ince ince dograyin.
  • Bulgurun uzerine 1 parmak gececek kadar sicak su ekleyerek, 10 dk kadar sismesini bekleyin.
  • Sos malzemelerini de kucuk bir kabin icinde birlestirerek karistirin.
  • Buyukce bir kaba dogranmis karnabaharlari, kirmizibiberleri, maydanozlari, yesil sogani, misiri ve bulguru koyun. Icerisine sosunu da ilave ederek hafifce karisitirin. 
  • Servise Hazir...
AFIYET OLSUN...

NOT : Bu olculerden oldukca fazla miktarda salata oluyor. Siz olculeri istediginiz gibi arttirip, azaltabilirsiniz. 

Tarif : Lezzetli Sanatlar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)