8 Şubat 2014 Cumartesi

ROYAL ICING'LI ZENCEFILLI KURABIYELER



Malzemeler

  • Kurabiye icin,
  • 4,5 su bardagi un
  • 1/2 fincan nisasta
  • 1 su bardagi pudra sekeri
  • 250 gr tereyag ( oda sicakliginda )
  • 1 tatli kasigi zencefil
  • 1 tatli kasigi tarcin
  • 1/2 cay kasigi tuz
Yapilisi

  • Bir kasenin icinde kuru malzemeleri karistirin.
  • Icerisine cirpilmis yumurtalari ve tereyagini ekleyin. Butun malzemeyi karistirip yogurun ve puruzsuz bir hamur elde edin. 1 saat kadar buzdolabinda dinlendirin.
  • Unlanmis tezgahta hamurun yarisini merdane ile 3-5 milim arasi  incelikte acin. Kurabiye kaliplari ile kesin. ( Ben onceden suda beklettigim tahta cubuklari uc kismindan ortalarina dogru kurabiyelere batirdim ve bu sekilde firina verdim )
  • Yagli kagit serili firin tepsisine yerlestirin. 160 derece onceden isitilmis firinda ustleri hafif pembelesinceye kadar bekletin. ( 15 dk kadar )
  • Pisen kurabiyeleri firin teline alin ve iyice sogutun.

  • Royal icing icin,
  • 3 adet yumurta akı
  • 3,5 su bardağı pudra şekeri  
  • 2 çay kaşığı limon suyu
  • Renklendirmek icin, gıda boyası


Yapilisi
  • Yumurta aklari ve limon suyunu karistirarak, elenmis pudra sekerini de ilave edin. Krem santi kivamina gelene kadar cirpmaya devam edin.
  • Kivaminin olup olmadigini anlamak icin, harctan bir kasik alarak bir kaseye damlatin. Eger yayilmiyor, sabit duruyorsa olmus demektir.
  • Akiskan olursa pudra sekeri ilave edebilirsiniz.
  • Renklendirmek icin, harci bir kac kaseye bolun ve istediginiz renklerde gida boyasi damlatarak iyice karistirin. 
  • Karisimi krema sikma torbalarina koyarak kullanabilirsiniz. Eger sikma torbaniz yoksa buzdolabi posetinin kosesine dogru koyarak posetinin ucunu cok az keserek sikma islemini yapabilirsiniz.
  • Kurabiyelerin icini doldurmadan once kenarlarina ince seritler cekin ve donmasini bekleyin. Daha sonra iclerini doldurabilirsiniz.
AFIYET OLSUN...

NOTLAR :
  • Krema ile calisirken ortamin sicak olmasi donma suresini geciktiriyor. Bu yuzden arada dolaba koyarak hazirlayabilirsiniz.
  • Cabuk kuruyan bir krema oldugu icin buzdolabi posetinde kullanirsaniz, agizlarini acik birakmayin.
  • Tahta cubuklari firinda yanmamalari icin onceden suda bekletiyoruz.

1 yorum:

  1. Ellerine sağlık o üst kaplamayı göstermen çok iyi olmuş öğrenmiş oldum sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)