22 Nisan 2014 Salı

TAVUKLU KESKEK



Malzemeler
  • 500 gr asurelik bugday
  • 2 adet kalcali tavuk but
  • tuz 
  • karabiber
  • Uzeri icin, Kirmizi toz biber, tereyag
Yapilisi
  • Bugdaylari bir gece onceden sicak suya koyup islatalim.
  • Tavuklari bol su ile haslayalim ve suyunu kenara alalim. Haslanan tavuklarin derilerini ve kemiklerini ayirarak ince ince didikleyelim.
  • Bugdaylari genis bir tencereye alip uzerini 4 parmak gececek kadar sicak su ekleyelim. Kaynamaya baslayinca kisik ateste pisirelim.
  • Bugdaylar suyunu cektikce kenara ayirdigimiz tavugun suyundan ekleyelim. Pisip patlamaya baslayinca 10 dk kadar tahta kasikla ezerek karistiralim.
  • Macunlasmaya baslayinca tuz ve karabiber ile tatlandiralim.
  • Didikledigimiz tavuklari da icine ilave ederek yarim saat daha arada karistirarak pisirelim.
  • Kirmizi toz biberi yagda kizdirarak uzerine dokelim.
AFIYET OLSUN...

1 yorum:

  1. Pakistanli komsumun bir tabak getirmesiyle tanismistim Keskekle.

    Aslinda cok güzel bir yemek, ama bizimkiler hoslanmayinca hic denemedim.

    Elinize saglik ...

    YanıtlaSil

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)