29 Mayıs 2014 Perşembe

BEZELYE CORBASI


Malzemeler
  • 1.5 - 2 su bardagi bezelye
  • 1 adet patates ( kup dogranmis )
  • 1 adet orta boy sogan ( ince kiyilmis )
  • 4 su bardagi su
  • 2.5 yemek kasigi zeytinyag
Yapilisi
  • Genis bir tencerede zeytinyagini isitarak, ince dogranmis soganlari ekleyin ve kavurun.
  • Daha sonra dogranmis patatesleri de ilave ederek kavurmaya devam edin.
  • Arkasindan bezelyeleri icine katin ve patatesler yumusayincaya kadar kavurun.
  • 4 su bardagi suyu tencereye ilave edin. Kaynadiktan sonra 10 dk pisirin.
  • En son corbayi hic puruzsuz oluncaya kadar blenderdan gecirin. Kisik ateste 10 dk daha kaynatin.
AFIYET OLSUN...

NOT : Kivami koyu olursa sicak su ilavesi ile acabilirsiniz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)