19 Mayıs 2014 Pazartesi

HARDAL SOSLU KUSKONMAZ DOLGULU ZEYTINYAGLI ENGINAR



Malzemeler

  • 6 adet enginar
  • 7 adet kuşkonmaz
  • 1 soğan
  • 1 adet havuç
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • Süslemek için, dereotu
Yapilisi
  • Zeytinyağıni yayvan bir tencerede ısıtın. Küçük küpler halinde doğranmış soğani kısık ateşte 10 dakika kadar pişirin. 
  • Dörde bölünmüş havuçlar ve verev kesilmiş kuşkonmazlari tencereye ekleyin. 2-3 dakika daha soteleyin. 
  • Hazılanan harci tencere icinde kenarlara alın ve enginarlari tencereye dizerek harci içlerine doldurun. 
  • Üzerine limon suyunun yarısıni,  şekeri, tuz ve karabiberi ekleyin.
  • Enginarların alt kısmı suda kalacak kadar kaynar su ekleyin ve üzerini kapatarak enginarlar yumuşayıncaya dek yaklasık 15-20 dakika kadar pişirin. 
  • Enginarlar pişmeye yakın hardali, limon suyu ve biraz yemeğin suyu ile karıştırin. 
  • Tüm zeytinyağlının üzerine dökün. 
  • Soğuduktan sonra dereotu ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
AFIYET OLSUN...

3 yorum:

  1. Süper saglikli bir tarif.
    Maalesef enginarin tanesi 1-2 euro arasinda degisiyor,cok pahali...

    Denemek isterdim.Eline saglik...

    YanıtlaSil
  2. Bu yorumu ben göndermistim.Yorum gönderirken sorun cikmisti.anonimden denedim.Gelmedi sanmistim,gelmis :)
    Sevgilerle

    YanıtlaSil
  3. Dogru, cok haklisin Sule abla :(

    YanıtlaSil

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)