17 Temmuz 2014 Perşembe

BABAGANNUS



Malzemeler

  • 2 adet orta boy patlican
  • 2 corba kasigi tahin
  • Yarim limonun suyu
  • 1 dis sarimsak
  • Yarim su bardagi dovulmus badem
  • Yarim cay kasigi kimyon
  • 3-4 dal taze nane
  • 2 corba kasigi zeytinyag
  • Tuz, karabiber
Yapilisi
  • Patlicanlari yikayip, kurulayin. Ocagin uzerinde veya firin izgarasinda surekli cevirerek yumusayincaya kadar kozleyin. Kabuklarini soyup iri parcalar halinde dograyin. Cok az limon suyu dokerek karistirin. ( kararmamalari icin ) Suyunun suzulmesi icin bir sure suzgecin icinde bekletin.
  • Sarimsaklarin kabuklarini soyup havanda dovun. 
  • Patlicanlari mutfak robotuna alin. Tahin, sarimsak, badem, limon suyu, kimyon,zeytinyag, tuz ve karabiberi ilave edip iyice karistirin. Nane yapraklarini ince kiyip patlicana ilave edin.
  • Servis kasesine alin. Zeytinyagi ve nane yapraklari ile susleyebilirsiniz.

AFIYET OLSUN...


NOT : Ekstradan zeytinyag ile suslemek istemezseniz benim gibi icine koydugunuz zeytinyagindan ayirip uzeri icin kullanabilirsiniz.

15 yorum:

  1. Tahin varsa ben bu tarifi en kısa zamanda denerim :)
    ellerine sağlık Sinemcim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tahin sevenler icin kacinilmaz bir lezzet :) simdiden afiyet olsun :)

      Sil
  2. Of of of..Patlcan var şuan evde ne yapsam diyordum ama pazar gününe yapıcam bunu kesin.Çok basitmiş bir o kadar da lezzetli olur gibi,tahinin nasıl bir etki bıraktığını çok merak ettim;tatmazsam çatlarım:))
    Günaydın da demeden başlamışım yazıma:) Eline sağlık Sinemimmm..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gunaydinlar canim benim :) Oyleyse tam isabet bir tarif vermisim, buna ayrica sevindim :) Evet cok pratik Denizcim, hem lezzetli hem de yemek sofralarini cesitlendirmek icin Kolay bir meze :)
      Eger tahin seviyorsan cok seversin ama sevmiyorsan tabir-i caiz ise cok yavan gelebilir...
      Senin de eline saglik canim :)

      Sil
  3. aaaa ben de geçenlerde bunu yediğimi yazdım yaaaa, bonzai ve babaganoush yazımda. tarifini bilmiyodum. oleeeeey :)

    YanıtlaSil
  4. Birisi yapsada yesem.Palicani benden baska seven yok ya!

    Ellerine sâglik Sinem...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben yaptim ama sana bir faydasi olmadi Sule abla, yakinda olsam bir tabak sendeydi :)

      Sil
  5. severim babaganuc u biz babaganuc diyoruz bolgeden bolgeye degisiyor ismi ellerinize saglik :) blog kesfin etkinliginden buldum sizi iyikide bulmusum takipteyim banada beklerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oncelikle hosgeldiniz :) Cok dogru, her bolgede farkli anilabiliyor. Bu tur soylemde degisik geldi :)
      Cok tesekkur ederim, bu tur etlinlikler cok guzel :) bende mutlaka gelicem.
      Sevgiler

      Sil
  6. Patlıcan ezmesini çok severim bu tarifi hiç denemedim elinize sağlık değişik bir lezzet olmuş..
    Bloğunuzu takibe aldım benim bloğumada beklerim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hosgeldiniz :) Bende patlicani cok seviyorum, denemenizi tavsiye ederim.
      Az sonra sizdeyim :) Tesekkur ederim..
      Sevgiler.

      Sil
    2. Bu arada sizin blogunuzu ara ara ziyaret ediyordum :)

      Sil
  7. Bunu hep merak etmişimdir ama yapmak hiç kısmet olmadı..:)

    YanıtlaSil
  8. ilk defa duydum mutfakta pek cahilimdir :) saayende öğrenmiş oldum sinemcim. ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Estagfurullah, tariflerin ucu bucagi yok cok normal :) Vesile olduysam ne mutlu :)

      Sil

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)