Malzemeler
Taban icin,
- 90 gr tereyag
- 2 yumurta sarisi
- 1,5 su bardagi un
- 3/4 cay bardagi pudra sekeri
- 1 cay kasigi tarcin
Kremasi icin,
- 1.5 su bardagi sut
- 1.5 corba kasigi toz seker
- 1 corba kasigi un
- 1 adet yumurtanin sarisi
Elma guller icin,
- 3 adet kirmizi elma
- 1 su bardagi toz seker
- 1.5 su bardagi su
Yapilisi
- Taban icin, tereyagini kup kup kesin ve bir kabin icine alin. Icerisine unu, pudra sekerini ve tarcini ilave ederek parmak uclarinizla karistirin. Mutfak robotu kullanicaksaniz cengel seklindeki (hamur yogurma ) aparatini kullanarak da yapabilirsiniz.
- Hamuru ekmek kirintisi gibi olana dek karistirin. Yumurta sarilarini ekleyerek tekrar karistirin ve hamuru toparlayin.
- Bu asamada hamuru cok yogurmamaya dikkat edin.( Cunku avuc ici isisi ile hamurda isinicaktir. Tart hamurlari icinde olmamasi gereken bir durumdur ) Buzdolabi posetine koyup buzdolabina kaldirin.
- Tart kalibinin tabanini ve kenarlarini tereyagi ile yaglayin. Hamuru buzdolabindan alin ve elinizle kaliba yayin. Kenarlarini 2 cm kadar yuksek tutun. Catalla hamurun her tarafina delikler acin. Uzerine kalip kadar bir yagli kagit serin ve agirlik yapmasi icin nohut taneleri koyun. 180 derece onceden isitilmis firinda bu sekilde 10 dakika pisirin. Uzerinden yagli kagit ve nohutlari aldiktan sonra tekrar firina vererek 10 dakika daha pisirin.
- Pisen tart tabanini kaliptan cikararak, sogutun.
- Ic dolgusu icin, malzemelerin hepsini kucuk bir tencereye koyun. Cirpici ile karistirarak orta ateste muhallebi kivamina gelinceye kadar pisirin.
- Ara sira karistirarak ilitin ve tart tabaninin uzerine dokun.
- Elma guller icin, oncelikle su ve sekeri bir tencerede kaynatin ve altini kisin.
- Elmalari ikiye bolun, cekirdeklerini cikarin ve incecik kesin.
- Kestiginiz elma dilimlerini kaynamis surubun icine atin ve yumusayana kadar bekletin. Bir suzgecin icine alin.
- Resimdeki gibi uc elma dilimini ust uste koyarak rulo yapin ve gul sekli verin. Hazirladiginiz elma gulleri turtanin uzerine dilediginiz gibi dizin.
- Pudra sekeri veya fistikla susleyerek servis edebilirsiniz.
AFIYET OLSUN...
Tarif Pelin Chef'ten, kendisine bu guzel lezzet icin buradan tesekkurlerimi gonderiyorum :)
Gorur gormez beni mest eden bu zarif turtayi yapmasam olmazdi :) Icindeki tarcin kokusu ile farkli bir turta lezzeti var ama itiraf edeyim, beni en cok etkileyen uzerindeki gul goruntusu... :)) Siz de sevdiklerinize boyle hos sunumlar yapmak isterseniz hic kacirmayin derim :)
Not : Tart hamurlari ile elimizle cok fazla oynamamamiz gerekiyor. Cunku hamur isindikca o kiyir kiyir lezzetini kaybedicektir.
Tarifin orjinalinde 16 cm lik kalip kullanildigi icin malzemeler daha azdi. Ben 24 cm lik kalip kullandigim icin olculeri bu sekilde arttirdim. Siz de kalibiniza gore olculeri arttirip, azaltabilirsiniz.
O nasıl güzel bir görüntüdür öyle..Harikasın,ellerine sağlık :)
YanıtlaSilCok tesekkur ederim :)
SilMasanda güller acmis :) Cook hs gözüküýorlar.Daha önce baska versionlarinida görmüstüm.
YanıtlaSilBu tarifte kremali sevenler icin cok güzel olmus.Eline saglik canim...
:)) Cok tesekkur ederim Sule abla, oyleyse digerlerini de denemek uzere diyeyim :))
SilGoruntu muhtesem ve cok zarif.Tarcinla hamurun birlesimi birde elma eklenince enfesdir eminim.Muhtemelen usenirim ben yapmam belki ama yapan olursa da ziplarim:) Eline saglik birtanem tekrar mutlu bayramlarr
YanıtlaSilCok tesekkur ederim Denizim, bence de hazir da bulursan hic kacirma cunku yapmasi birazcik zahmetli :))
SilCanimmm bende senin ve ailenin bayramini kutlarim :)
üfff sahiden de bu neeee yenmez ki bu yaaa çok sevdiğim bişi ama senin bu yaptığın zarif filan değil şaaneeee sanat eseri gibi :)
YanıtlaSil:)) Guzel yorumun icin cok coooook tesekkur ederim Deeptone :)
SilSimdiden de mutlu bayramlar :)
Süslemesi harika ve de uğraş verici :) Ellerinize sağlık
YanıtlaSilEhhh.. birazcik :) ama bu goruntuye degiyor :) Tesekkur ederim..
SilTurta kurumu kalıyor yoksa muhallebi ıslatıp yumusakmı oluyo
YanıtlaSilNe çok ıslak ne çok kuru oluyor, tam kıvamında bir lezzet :) turta hamuru belki bilirsiniz çok çok ıslak olmuyor denemenizi tavsiye ederim umarım beğenirsiniz...
SilMutlu yıllar, sevgiler
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSil