13 Temmuz 2014 Pazar

SOGUK AYRAN ASI CORBASI



Malzemeler
  • 1 su bardagi bugday
  • 1 su bardagi nohut
  • 3 su bardagi yogurt
  • Soguk su
  • 1 demet taze nane
  • Tuz
Yapilisi
  • Bugdayi ve nohutu bir gece onceden ilik su ile islatin. Ertesi gun her ikisini de ayri ayri haslayin ve suzun.
  • Yogurdu derin bir kabin icerisinde iyice cirparak yavas yavas soguk su ekleyin. ( Koyu kivamli ayran olacak sekilde ) Tuzunu da ilave edin.
  • Hazirlanan ayranin icine bugday ve nohutu ekleyerek karistirin. Taze naneyi de ince ince kiyin ve corbaya katarak tekrar karistirin.
  • Buzdolabinda soguttuktan sonra servis edebilirsiniz.

AFIYET OLSUN...


NOT: Bugdayi bir gece onceden bir tasim kaynatip bekletirseniz pismesi daha kolay oluyor. Soguk su icin her zamanki gibi olcu vermedim, siz damak zevkinize gore koyulugunu ayarlayabilirsiniz. Ben genelde cok sulu yapmiyorum :) Yogurt icin de isterseniz  suzme yogurt ile daha kivamli bir ayran elde edebilirsiniz. Ben kendi yapmis oldugum ev yogurdunu kullandim.  Taze nane yerine ise kuru naneyi de tercih edebilirsiniz fakat taze nane ile bence daha ferah bir lezzet ortaya cikiyor.

     

Her yaz soframizdan eksik olmayan bu harika corbayi bloga eklemek ancak kismet oldu :) Sicak havalarda ferahlatan, tek basina bile gayet doyurucu olan bu corbayi herkese tavsiye ederim... Ayrica tarif yine annemden kendisi hem sicagini hem de sogugunu harika yapar, tesekkurler annecim :)


9 yorum:

  1. çok ferahlatıcı görünüyor :)
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Sinemcim, öncelikle enerjine hayran kaldım, maşallah demeliyim sana..Düzenli tarif girebilmek benim için artık çok zor olmaya başladı çünkü.. Sonracıma, ellerin dert görmesin, harika lezzetler paylaşmşsın ben görmeyeli, bayıldım. Kesinlikle deneyeceklerim var, mesela kavun şerbetini aklıma yazdım :) Çorba da miiisss.....Benim çorbayı da dersen 2008 de resmini koymuş ama tarifini vermemişim; ekleyip güncelleyince yeni gibi oldu :) Bu aylarda bundan güzeli yok değil mi? :D öpüyorum sevgiyle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok cok tesekkur ederim Belgin abla... Boyle guzel sozleri senden duymak cok guzel, beni cok mutlu ettin :) Dedigin gibi surekli aktif olmak zor, bende elimden geldigince tarifleri yayinlamaya calisiyorum.
      Bence corba yeni gibi degil, yeni olmus :) Kesinlikle bundan guzeli yok :)
      Guzel yorumun icin tekrar tekrar tesekkurler Belgin abla :)
      Sevgiler karsilikli :)

      Sil
  3. Türkiye'de olup ,soguk corba icmek vardi.Ama olsun biz burdada yapar iceriz.Eline saglik.Annelerin tarifleri gibisi yok :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen oyle Sule abla, ne yapalim bizde bu durumu idare ederiz :)
      Anne tariflerinin eşi bulunmaz :)

      Sil
  4. Benim annem de sıcağını nohutla,soğuğunu kuru fasulyeyle (dermason) yapar buğdayla beraber...taze nane kesinlikle çok yakışıyor.elinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kuru fasulyeli hic yemedim, eminim o da cok lezzetli oluyodur.
      Tesekkur ederim :)

      Sil
  5. merhabalar,

    keşfettim geldim.
    bana da beklerim.

    sevgiler
    http://burcuaydn04.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar ve hosgeldiniz :) iyi yaptiniz, mutlaka gelicem.. Tesekkur ederim. Sevgiler

      Sil

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)