13 Aralık 2014 Cumartesi

KARABUGDAYLI MERCIMEK KOFTESI




                     Mercimek koftesinde bir fark yaratmak istermisiniz! Oyleyse bir de mutfaklarimiza yeni yeni girmis olan karabugday ile deneyin. Aslinda tadinda pek bir degisiklik olmuyor ama karabugdayla faydasi daha da artiyor.

Malzemeler

  • 2 su bardagi kirmizi mercimek
  • 1 su bardagi karabugday
  • 1 su bardagi ince bulgur
  • 2 adet sogan  ( ince dogranmis )
  • 4 corba kasigi siviyag
  • 1 corba kasigi domates salcasi
  • 1 corba kasigi biber salcasi
  • 6 dal taze sogan ( ince kiyilmis )
  • 9-10 dal maydanoz ( ince kiyilmis )
  • Tuz, pulbiber, kimyon
  • Servis icin
  • Gobek marul, kivircik, turp, maydanoz, limon
Yapilisi
  • Mercimegi yikayip bir tencereye alin. Uzerini 3-4 parmak gececek kadar su ekleyip yumusayana dek pisirin. 
  • Hafif sulu kalacak sekilde ocaktan alin. Uzerine bulguru katin. Kapagini kapatip bulgur yumusayana kadar bekletin. 
  • Diger taraftan karabugdayi yumusayana dek haslayip iyice suyunu suzun ve mercimege ekleyin.
  • Dogranmis sogani siviyagda soteleyin. Salcalari da katip bir-iki dakika birlikte kavurun ve mercimekli karisima katin. 
  • Taze sogani ve maydanozu da ekleyin. Tuz ve baharatlari da ilave ederek yogurun. Harctan ceviz buyuklugunde parcalar koparip rulo kofteler hazirlayin.
  • Istediginiz yesillikler esliginde servis edebilirsiniz.

AFIYET OLSUN...


Tarif : Sofra Dergisi 


NOT : Yukarida belirttigim olculer ile cok fazla miktarda kofte olacagindan ben bu olculerden ceyrek oranda faydalanarak hazirladim, yine de oldukca fazla cikti. Bir de pismis karabugdaydan dolayi kofteniz cok yumusak olabilir, bu durumda ince bulgur oranini arttirarak sekil alacak katiliga getirebilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi her zaman beklerim, benim icin cok degerliler... Ayrica her turlu elestiri ve onerilerinize acigim. Simdiden cok tesekkur ederim :)